Valkyrie: Jane Foster #1

Μια πολύ καλή νέα αρχή για έναν εμβληματικό χαρακτήρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Valkyrie: Jane Foster #1

WritersJason Aaron, Al EwingArtistCafuPublisherMarvel Comics

Η Jane Foster επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα ταυτότητα, ως η τελευταία Βαλκυρία μετά τον αφανισμό τους, και αναλαμβάνει νέες αποστολές, που θα την οδηγήσουν από τις πύλες της Valhalla, μέχρι την αναμέτρηση με τον Bullseye, o oποίος έχει κλέψει κάτι που δεν του ανήκει. Ιδιαιτέρα δυναμικό και ευχάριστο ξεκίνημα, για έναν χαρακτήρα ο οποίος έχει τραβήξει, ίσως σε υπερβολικό βαθμό, τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος της Valkyrie φαίνεται να ταιριάζει στη Jane και προμηνύει ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ο Jason Aaron συνεχίζει να αποδεικνύεται ένας ικανός συγγραφέας, γνώστης και λάτρης της μυθολογίας του Thor, ενώ η συνεργασία του με τον Al Ewing, που οδηγεί στη νέα θέση της Jane στο νεκροτομείο φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, δεδομένων και των νέων ικανοτήτων της που σχετίζονται με τον θάνατο. Το artwork του Cafu είναι από μόνο του ένας λόγος να αγοράσει κανείς το comic, καθώς κάθε panel αναβλύζει από δυναμικότητα και ενθουσιασμού. Πραγματικά, δεν υπάρχει ένα κακοσχεδιασμένο ή βαρετό panel σε ολόκληρο το comic.

Mια πολύ καλή αρχή και ένας χαρακτήρας που έχει αποδείξει ήδη τη σημασία του και το εμβληματικό του status, επιβιώνοντας παρά τις υπερβολικές αντιδράσεις, υπόσχονται ένα καλογραμμένο, απολαυστικό comic. Μακάρι να τα πάει αρκετά καλά και να μην αποδειχτεί “φούσκα”, ώστε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε τις περιπέτειες της Jane στο καινούργιο της ρόλο.