Beastars Vol. 1

Ενδιαφέρον premise, αλλά μέτρια εκτέλεση...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Beastars Vol. 1

Writer/ArtistParu ItagakiPublisherViz Media

Στο κόσμο του BEASTARS, η κοινωνία απαρτίζεται από ανθρωπόμορφα ζώα, τα οποία κάνουν ότι και οι άνθρωποι in real life: εργάζονται, πηγαίνουν σχολείο κλπ.. Η πλοκή αφορά στην καθημερινή ζωή ενός μαθητή-λύκου, του Legoshi, σε ένα σχολείο, του οποίου την καθημερινότητα κλονίζει ένα τρομακτικό γεγονός. Ένας μαθητής-αλπακά, ονόματι Tem, ο οποίος είναι φίλος του, βρίσκεται δολοφονημένος μέσα σε μια αίθουσα του σχολείου. Ο Tem, πέρα από φίλος του Leghosi ήταν και πρωταγωνιστής στο θεατρικό της θεατρικής ομάδας του σχολείου.

Το πρώτο μισό του volume αφορά την παρουσίαση της διαφορετικής- ζωώδους “κανονικότητας” του manga, την εισαγωγή χαρακτήρων, αλλά και τον θάνατο του Tem, χωρίς αυτός να εξιχνιάζεται. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον και αποτελεί ένα ελπιδοφόρο σημάδι για την σειρά, με τον πρωταγωνιστή της σειράς, έναν ογκώδη και φαινομενικά άγριο λύκο, να αποδεικνύει πως, σε αντίθεση με την εμφάνισή του, είναι πολύ ήρεμος και ταπεινός.

Το δεύτερο μισό καταπιάνεται με την αναπλήρωση του Tem, αλλά και την παρουσίαση των χαρακτήρων που απαρτίζουν την ομάδα, και δυστυχώς είναι αρκετά απογοητευτικό. Πέρα από το σημείο στο οποίο ο Leghosi αναρωτιέται για τα ζωώδη ένστικτα του, το υπόλοιπο εκτελεί ρόλο εισαγωγής χαρακτήρων με αδιάφορο τρόπο.

Τέλος, το artwork, ακολουθόντας το ίδιο μοτίβο ανισορροπίας με το σενάριο, σε κάποια σημεία είναι ενδιαφέρον, ενώ σε αρκετά άλλα είναι ως και κακό.