Superman’s Pal Jimmy Olsen #3

Φόρος τιμής στη σειρά των 50s
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman’s Pal Jimmy Olsen #3

WriterMatt FractionArtistSteve LieberPublisherDC Comics

Ο Jimmy Olsen, ο κολλητός του Superman, ζει μια εξαιρετικά περίεργη ζωή: συρρικνώνεται σε μέγεθος νανομέτρων, δοκιμάζει μυστηριώδεις χημικές ουσίες, υιοθετεί πλαστές ταυτότητες και προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του.

Από το παρθενικό της τεύχος, η σειρά αποδίδει φόρο τιμής στην αρχική, ομότιτλη σειρά που πρωτοκυκλοφόρησε στα 50s. Όποιος δεν το ξέρει αυτό, χάνει πράγματα και έτσι, δεν καταφέρνει να την απολαύσει πλήρως.

Κατά τα άλλα, δομικά, η ροή του τεύχους είναι αρκετά περίεργη, γεμάτη αναδρομές και αφηγηματικές παρενθέσεις, στις οποίες χώνονται μέσα μικρότερες ιστορίες. Αυτό, σε συνδυασμό με τα υπερβολικά μακροσκελή κείμενα που παρατίθενται στα panels, κουράζει λίγο — ιδιαίτερα εφόσον το κωμικό στοιχείο που προσπαθεί να περάσει ο συγγραφέας δεν “δουλεύει” πάντα.

Στον αντίποδα, βέβαια, έχουμε την κεντρική ιδέα της ιστορίας, η οποία από μόνη της έχει αρκετό ενδιαφέρον, αλλά και το σχέδιο του Steve Lieber, το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι, καμιά φορά, τα mini series έχουν τους καλύτερους σχεδιαστές.

Το συμπέρασμα; Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα!