Titans: Burning Rage #2

Παλιομοδίτικο αλλά σύγχρονο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Titans: Burning Rage #2

WriterDan JurgensArtistScott EatonPublisherDC Comics

Μια συλλογή από comics που προορίζονται για μαζική κατανάλωση σε αλυσίδες σουπερμάρκετ μπορεί να μην ακούγεται καθόλου υποσχόμενο εγχείρημα, όμως τα comics που προήλθαν από αυτήν την πρωτοβουλία, όπως το TITANS: BURNING RAGE, αποτελούν δείγματα που παραμένουν πιστά και τιμούν τις ιστορίες των χαρακτήρων, χωρίς να προσπαθούν να τους αλλάξουν για να ενταχθούν στις ανάγκες της εποχής που διανύουμε. Έτσι βρίσκουμε ένα comic, γραμμένο από τον Dan Jurgens, με μια από τις πιο αγαπημένες και διάσημες ομάδες των Titans, με πρωταγωνιστές τους Starfire, Raven, Beast Boy και τον Tim Drake ως αρχηγό της ομάδας.

Σε κάποιες στιγμές, οι διάλογοι είναι παλιομοδίτικοι, θυμίζοντας το τρόπο γραφής που κυριαρχούσε στα 80s και 90s, αλλά ο Jurgens με αυτό το τρόπο καταφέρνει να αναδείξει τη προσωπικότητα του καθενός και φυσικά να τους χαρίσει τις δικές τους δυναμικές στιγμές. Η Raven προσπαθεί να παλέψει το σκοτάδι μέσα της, αλλά στο τέλος απελευθερώνει τη δύναμη της, ο Beast Boy μεταμορφώνεται σε King Kong και ο Robin προσπαθεί να προλάβει τη καταστροφή. Το comic, φυσικά, βοηθά και η παρουσία του πολύ ικανού Disruptor ως ανταγωνιστή των Titans.

Το artwork είναι ικανοποιητικό, αποφεύγοντας την old school αισθητική για χάρη μιας πιο δυναμικής και γεμάτης χρώμα προσέγγισης. Γενικά, δε θα πρέπει να περιμένει κανείς ένα σπουδαίο comic, αλλά καταφέρνει να είναι ικανοποιητικό και να εκπληρώνει και με το παραπάνω το σκοπό του, ο οποίος είναι να συστήσει τους Titans στο νέο αναγνωστικό κοινό και να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους τις παλιές, ένδοξες μέρες. Και το κάνει πολύ καλύτερα από άλλες γνωστές τηλεοπτικές και μη απόπειρες.