Batwoman S01E01

Pilot
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Batwoman

Season/EpisodeS01E01 WriterCaroline Dries DirectorMarcos Siega CastRuby Rose, Rachel Skarsten, Nicole Kang, Meagan Tandy, Camrus Johnson, Elizabeth Anweis, Dougray Scott NetworkThe CW

Μετά την εισαγωγή του χαρακτήρα της Kate Kane, στο περσινό τηλεοπτικό crossover του CW με τίτλο “Elseworlds”, ήρθε η ώρα να αποκτήσει τη δική της σειρά. Έτσι, το πρώτο επεισόδιο έρχεται για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το origin του χαρακτήρα.

Τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση του Batman, η Kate επιστρέφει στη Gotham City, καθώς η Sophie, με την οποία είχαν ερωτική σχέση όταν ήταν νεότερη, πέφτει θύμα απαγωγής από μια ομάδα κακοποιών που ελέγχει η μυστηριώδης villain, Alice. Βρίσκει τον πατέρα της, που ηγείται της ομάδας security Crows, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προστασία της πόλης, και θυμάται το πώς έχασε τη μητέρα και την αδερφή της σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Η επίσκεψή της στο εγκαταλελειμμένο κτίριο της Wayne Enterprises, θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της μυστικής ταυτότητας του Bruce Wayne και στη γνωριμία της με τον Luke Fox, ο οποίος θα την προμηθεύσει με τη στολή που θα την βάλει στο μονοπάτι των υπερηρώων. Το plot twist στο φινάλε, όμως, είναι και αυτό που θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο, κατά τα άλλα απολύτως βαρετό και κακοφτιαγμένο, επεισόδιο.

Γιατί, παρ’ όλο που το BATWOMAN είναι αρκετά πιο σκοτεινό από τις υπόλοιπες σειρές του CW, πάσχει από τα ίδια προβλήματα. Απολύτως forced δραματικά ρομάντζα, σενάρια με τεράστιες ενοχλητικές τρύπες, πολύ κακούς ηθοποιούς και, κυρίως, έλλειψη καλλιτεχνικού οράματος και τηλεοπτικής συνέπειας. Ομολογώ πως θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν η σειρά καταφέρει να ξεχωρίσει και, τελικά, επιτύχει να έχει διάρκεια αντίστοιχη με τα υπόλοιπα “αδερφάκια” της.