Usagi Yojimbo #5

Stan Sakai, πάρε τα λεφτά μας!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Usagi Yojimbo #5

Writer/ArtistStan SakaiPublisherIDW Publishing

Να ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας κάτι. Πιστεύω ακράδαντα πως είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε ένα κόσμο που υπάρχει ο Stan Sakai και συνεχίζει να γράφει το USAGI YOJIMBO. Και ακόμη πιο τυχεροί που σήμερα, 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους, αυτό παραμένει ένας άκρως ποιοτικός τίτλος, ικανός να μας χαρίζει δυνατές αναγνωστικές εμπειρίες.

Στο πέμπτο τεύχος της σειράς υπό τη νέα εκδοτική, λοιπόν, κι ενώ εγώ ακόμη παλεύω να συνηθίσω το χρώμα στις σελίδες, παρακολουθούμε το φινάλε της ιστορίας “The Hero”. Ο πρωταγωνιστής μας έρχεται αντιμέτωπος με μια συμμορία παρανόμων και, στη συνέχεια, οδηγεί την Lady Mura στο σπίτι του πατέρα της. Όμως, με την έλευση του συζύγου της, τα πράγματα θα πάρουν μια δραματική και αναπάντεχη τροπή, από αυτές που ο Sakai ξέρει μαεστρικά να γράφει. Και για άλλη μια φορά, τελειώνοντας το τεύχος, είναι αδύνατον να μην σκεφτείς πόσο υπέροχες παραμένουν οι περιπέτειες του ronin κουνελιού, αλλά και πόσο τέλεια δομημένες είναι.

Ο Stan Sakai είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς της 9ης Τέχνης. Έχει δημιουργήσει έναν καταπληκτικό κόσμο, τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα να διευρύνει, παραμένοντας απόλυτα πιστός στο πνεύμα της σειράς, όπως ο ίδιος το καθόρισε αρκετές δεκαετίας πριν. Ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει για πολλά ακόμη χρόνια.