Amazing Spider-Man #31

Αυτός δεν είναι ο Norman Osborn που αγαπήσαμε...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #31

WriterNick SpencerArtistRyan OttleyPublisherMarvel Comics

Το γεγονός πως ο Norman Osborn έγινε ξενιστής του Carnage symbiote, αποτελεί ένα μεγάλο landmark για τον μύθο του Spider-Man αλλά και της σχέσης του με τον Green Goblin. Έτσι, το “Absolute Carnage”, έμμεσα, μας υποσχέθηκε πως θα έδινε μια συνέχεια, αν όχι εξήγηση, σχετικά με το τι συνέβη στον Norman έπειτα από το “Going Down Swinging”. Όμως, αυτή η υπόσχεση οδήγησε σε μια χλιαρή συνέχεια και σε μια άνευρη εξέλιξη.

Ναι, ο Carnage τον έκανε υποχείριό του, σε σημείο να ξεχάσει το ποιος είναι, και ναι, μας έδωσε κάποιες cool στιγμές και μάχες. Όμως, το να βλέπεις τον Norman Osborn, έναν από τους μεγαλύτερους και εμβληματικότερους κακούς ολόκληρου του σύμπαντος της Marvel, να απαρνείται τη ταυτότητα του, να έχει μια σχέση εξάρτησης με το symbiote λες και είναι κάποιο ναρκωτικό, και ενίοτε να δρα σαν κάποιος τυχαίος henchman του Cassidy, του αφαιρεί κάθε κύρος και αίγλη.

Δυστυχώς, το 31ο τεύχος του THE AMAZING SPIDER-MAN, παρ’ όλο που πλέον βρισκόμαστε κοντά στο φινάλε του πολυσυζητημένου storyline/crossover, δεν διορθώνει τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως, μας δίνει μια βαρετή και ξεχειλωμένη συνέχιση της κατάντιας του Norman, χωρίς μάλιστα αυτή να είναι πάντοτε ιδιαίτερα κατανοητή.