Superman Smashes The Clan #1

We really mean "Klan". With a “K”.
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman Smashes The Clan #1

WriterGene Luen YangArtistGurihiruPublisherDC Comics

Πολυαναμενόμενο και ήδη πολυσυζητημένο, το SUPERMAN SMASHES THE CLAN χρησιμοποιεί ως έμπνευσή του την ιστορία από ένα παλιό επεισόδιο του ραδιοφωνικού show του διάσημου χαρακτήρα από το 1946, το οποίο έριξε φως στην πραγματική Ku Kux Klan, χρησιμοποιώντας την οργάνωση ως ανταγωνιστές στις ιστορίες του ήρωα και γελοιοποιώντας τις πρακτικές τους. Το show είναι διαθέσιμο ελεύθερα στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφέρεται, ενώ το comic απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό, αν και το μεγαλύτερο σούσουρο για αυτό το κάνουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Πρωταγωνιστές του comic είναι μια οικογένεια Κινέζων που μετακομίζει σε μία γειτονιά στα προάστια και πέφτουν θύματα της τοπικής ρατσιστικής οργάνωσης. Όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας πέφτει θύμα απαγωγής, o Superman, μαζί με τη μικρή αδερφή του θύματος και έναν νεαρό τραμπούκο που μετανιώνει για τις πράξεις του, αρχίζουν την αναζήτηση.

Το artwork των Gurihiru, γνωστών από το solo της Gwenpool, επιχειρεί να συνταιριάξει το στιλ των manga με αυτό της Golden Age και σε μεγάλο βαθμό το εγχείρημα πετυχαίνει, χαρίζοντας ένα πολύχρωμο comic, με δυναμικό σχέδιο και χαριτωμένα character designs. Η ιστορία επιχειρεί να ενώσει την αίσθηση της διαφορετικότητας του Superman και της μικρής Roberta, κάπως άτσαλα, αλλά οι καλύτερες στιγμές του comic περιστρέφονται γύρω από τις αλληλεπιδράσεις της οικογένειας, καθώς τα μέλη της προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συμβαίνει.

Σίγουρα δεν είναι ένα τέλειο comic, αλλά ο Superman που βλέπουμε εδώ είναι μία όαση μπροστά στο έκτρωμα του Miller. Συστήνεται για γιους, κόρες και ανιψάκια, αλλά και για μεγάλους με λίγες απαιτήσεις.