The Promised Neverland Vol. 12

Ανάμικτα συναισθήματα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Promised Neverland Vol. 12

WriterKaiu ShiraiArtistPosuka DemizuPublisherViz Media

Τα παιδιά έχουν αρχίσει την αναζήτηση των “επτά τειχών”, ωστόσο, αυτή η αναζήτηση κρύβει κινδύνους, καθώς τα ίχνη τους ακολουθούνται από μια elite ομάδα μισθοφόρων. Η ομάδα ηγείται από τον Andrew και έχει ως μοναδικό στόχο την εξολόθρευση όλων των παιδιών. Και ενώ η αναζήτηση για τα επτά τείχη βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, το χαρμόσυνο κλίμα στο καταφύγιο των παιδιών χαλάει από ένα δυσάρεστο γεγονός, καθώς το καταφύγιο βρίσκεται υπό επίθεση από τον Andrew και την ομάδα του…

Μετά την ανάγνωσή του, το volume αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία, η επίθεση στο καταφύγιο είναι καλογραμμένη, αν και σύντομη, αλλά από την άλλη, η αναζήτηση των παιδιών έγινε με υπερβολικά ταχύ ρυθμό, μέσω ενός time skip ενός χρόνου και κάποιων μηνών. Αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα, ωστόσο του αφιερώθηκαν ελάχιστες σελίδες. Κατά τα άλλα, η πλοκή των γεγονότων που παρουσιάζονται είναι ενδιαφέρουσα και το artwork συνεχίζει να είναι πολύ καλό, με αρκετά πολύ όμορφα two-pages spreads.

Το δωδέκατο volume της σειράς μπορεί να μην ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις που δημιούργησαν τα δυο προηγούμενα, αλλά παρά τα ελαττώματα του, αποτελεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα.