Folklords #1

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα με πολλά υποσχόμενη εκτέλεση!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Folklords #1

WriterMatt KindtArtistMatt SmithPublisherBoom! Studios

Διασκεδαστικό και πρωτότυπο, σε μια εποχή που τα περισσότερα comics μοιάζουν να αναφέρονται στα ίδια πράγματα, το FOLKLORDS επιχειρεί να απομυθοποιήσει τους παραμυθένιους χώρους της φαντασίας, παρουσιάζοντας ως πρωταγωνιστή ένα νεαρό αγόρι που ντύνεται με σύγχρονα κουστούμια και λατρεύει την τεχνολογία, παγιδευμένο σε κάποιο μεσαιωνικό χωριό με τα καθιερωμένα trolls και ξωτικά. Όταν συνειδητοποιεί ότι οι αρχές του χωριού δεν μοιράζονται τον ενθουσιασμό του για οτιδήποτε πέρα από αυτά που είναι οικεία και προσπαθούν να αστυνομεύσουν τη ζωή των νεαρών φίλων του, αποφασίζει να φύγει προς αναζήτηση ενός κόσμου σαν και τον δικό μας, παρέα με έναν απρόθυμο συνταξιδιώτη.

Ενδιαφέρουσα ιδέα, που παίρνει ζωή χάρη στα όμορφα σχέδια του Matt Smith, το FOLKLORDS ξεκινά πολλά υποσχόμενο, προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο είδος της φαντασίας και επιχειρώντας να το συνδέσει με τον κόσμο μας. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει με τα character designs, τα οποία καταφέρνουν να προσδώσουν λεπτομέρειες ακόμα και σε χαρακτήρες που δεν έχουν μεγάλο ρόλο στην ιστορία, εμπλουτίζοντας τον κόσμο που φαντάστηκαν οι δημιουργοί. Oι διάλογοι είναι αστείοι εκεί που χρειάζεται, χωρίς να το παρακάνουν, και μέσα από αυτούς μαθαίνουμε ήδη αρκετά στοιχεία για τον πρωταγωνιστή και τις σχέσεις του με τους ανθρώπους (και μη) που υπάρχουν γύρω του.

Ξεκινώντας με τις καλύτερες προϋποθέσεις, το FOLKLORDS επιχειρεί να ανατρέψει τη ρομαντική εικόνα που έχει το κοινό για το είδος του φανταστικού. Άλλο ένα προσεγμένο comic από τη Boom! Studios, που αν συνεχίσει έτσι, θα καταφέρει να ξεχωρίσει.