ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ & ΑΙΜΑ ΔΑΚΡΥΑ Κ’ ΙΔΡΩΤΑΣ: Παρουσίαση Στη Λέσχη Φίλων Κόμικς

Τα δύο νέα comics του Χρήστου Σταμπουλή, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ και ΑΙΜΑ ΔΑΚΡΥΑ Κ’ ΙΔΡΩΤΑΣ θα παρουσιαστούν στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, το επόμενο Σάββατο, 9 Οκτωβρίου. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήστος Σταμπουλής

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
ΑΙΜΑ ΔΑΚΡΥΑ Κ’ ΙΔΡΩΤΑΣ

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ θα γίνει η παρουσίαση των δύο τελευταίων άλμπουμ του Χρήστου Σταμπουλή «Επισκέπτες της νύχτας» και «Αίμα δάκρυα κ’ ιδρώτας» στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι.

Παραμύθια για μεγάλους. Έτσι περιγράφει ο δημιουργός το άλμπουμ Επισκέπτες της νύχτας. Πέντε παραμύθια γεμάτα από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους και εικόνες Ανατολής. Η τέχνη, η μαγεία, η εξουσία, η αθανασία, ο παράδεισος. Όλα ανομολόγητα μπλεγμένα μεταξύ τους, εικονογραφημένα με λεπτές γραμμές, σαν τις γραμμές της ζωής όπου ισορροπούν. Άλλωστε τίποτα δεν είναι αθώο. Όπως και τα ίδια τα παραμύθια.

Αίμα δάκρυα κ’ ιδρώτας. Ένα νεοελληνικόν δράμα, βασισμένο σε μια ιδέα των Γιάννη Τεξή και Γιάννη Πατέλια. Μία πρόκληση προς τον δημιουργό να σχεδιάσει ένα κόμικς όπου η καφρίλα και βλακεία θα έχουν τον πρώτο λόγο. Ζόμπι, παπάδες, λεσβίες, εκκεντρικοί δάσκαλοι πολεμικών τεχνών και φυσικά ένας αξιοσέβαστος χασάπης σε μια συνηθισμένη ελληνική γειτονιά με το όνομα Γιώργος Κλούνης, πρέπει να απαντήσουν στα αναπάντητα ερωτήματα: Γιατί γέμισε ο τόπος ζόμπι; Η προσευχή σώζει από τα ζόμπι; Τι πραγματικά συμβαίνει στα γυναικεία αποδυτήρια; Τι είναι το «στάικο»; Τα ζόμπι αντέχουν στο λιβάνι; Θα φτάσει ο μπαλτάς στο κόκαλο;

Δύο δουλειές, αισθητικά εκ διαμέτρου αντίθετες, όπου δίνουν την ευκαιρία στον δημιουργό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο Χρήστος Σταμπουλής έκανε αρχικά αισθητή την παρουσία του μέσω της σκηνής των fanzines (Ανόργανη Ύλη, The Comix Undo), ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εκθέσεις κόμικς και έκανε εικονογραφήσεις καταλόγων. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο του album «Charlotte: Ζεστοί Χαρούμενοι Πίδακες.»

Για τους Επισκέπτες της νύχτας και το Αίμα δάκρυα κ’ ιδρώτας θα μιλήσουν ο Γιάννης Τεξής, δημιουργός και ο Χρήστος Σταμπουλής, όπου θα υπογράψει και αντίτυπα των έργων του.

Για πληροφορίες

Λέσχη Φίλων Κόμικς
Σταματία Αντωνάτου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.: 210 3318168, 6974 926755
e-mail:erma_jaguar@hotmail.com