“Είναι ένας από εμάς!”

Ε, δεν ήθελε και πολύ! Η δημοσίευση ενός άρθρου που αφορά κάποιες άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ανθρώπων που διαβάζουν και ασχολούνται με τα comics. Δεν είναι και λίγο να θεωρεί ο Αμερικάνος αναγνώστης, ότι μπορεί να έχει κάποια κοινά σημεία με τον mr. President, ακόμη και αν αυτά προσδιορόζονται κυρίως από το “geek factor”.

Όταν, όμως, διάβασα την πρόσφατη συνέντευξη του συγγραφέα Roger Stern στο Newsarama, σχετικά με την επιστροφή του στο AMAZING SPIDER-MAN, μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίον αυτή έκλεισε:

How about that election? We have a President-Elect who’s a Spider-Man fan! It’s like I’ve been saying for years, people who grew up reading comics are moving into positions of power in media, in business, and now in the Executive Branch of the federal government. Is that cool or what? I don’t know about you, but I’m very happy that the next President of the United States knows that “in this world, with great power there must also come — great responsibility”!

Μάλιστα. Διαβάζοντας –λιγουλάκι- ανάμεσα στις γραμμές διακρίνω μια υπέρμετρη αισιοδοξία σχετικά με τη μελλοντική διακυβέρνηση της Αμερικής. Άραγε, υπάρχουν και άλλοι με παρόμοιες ιδέες όπως ο Stern; Ας σοβαρευτούμε, κυρίες και κύριοι. Το ότι ο Barack Obama είναι συλλέκτης comics δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις μεθόδους διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει, και κατά πόσο αυτές θα βελτιώσουν (ή όχι) την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση. Λες και ο Obama (και ο κάθε Αμερικάνος Πρόεδρος) είναι κάτι παραπάνω από έναν frontman σε ένα συγκρότημα που άλλοι γράφουν τη μουσική και τους στίχους…