PREVIEWS (DEC 08) – PICKS #1

Νομίζατε ότι τώρα που γυρίσαμε το site σε blog, θα σας αφήναμε χωρίς PREVIEWS PICKS; Χωρίς ένα μπούσουλα για το τι περιλαμβάνει αυτό το μηνιαίο τέρας, που τρέφεται με τα λεφτά μας; Κάθε μήνα, λοιπόν, κάποιοι από μας, θα σας προτείνουν τις κυκλοφορίες που πιστεύουμε ότι αξίζει να προσέξετε! (Εννοείται ότι περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις, στα comments). Να είστε εδώ και για τις επιλογές του υπόλοιπου Comicdom Team, που θα σκάνε μύτη τις επόμενες μέρες.

BATMAN #686 (p66) και DETECTIVE COMICS #853 (p67) – DC Comics. Η ιστορία “Whatever Happened to the Caped Crusader?” ξεκινάει και ολοκληρώνεται σε δύο τεύχη. Ο Bruce Wayne είναι νεκρός και δύο αστέρες του χώρου, ο Neil Gaiman και ο Andy Kubert αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε κάθε πτυχή της συναρπαστικής ζωής του, κάνοντας και μερικές στάσεις από “μετά θάνατο” μεριά. Υπόσχονται, μάλιστα, ότι δεν έχουμε ξαναδιαβάσει κάτι ανάλογο σε τίτλο Batman! Για να δούμε αν θα τους πετύχει…

100 BULLETS #100 – DC Comics/ Vertigo (p114)
Το, κατά πολλούς, “masterpiece in the making” ολοκληρώνεται, και τώρα είναι η ευκαιρία όσων δεν παρακολουθούσαν την εξαιρετική σειρά των Azarello-Risso, να αρχίσουν με το πρώτο trade-paperback. Στη διπλανή σελίδα (215) προσφέρονται τα πρώτα 12 trades, που καλύπτουν μέχρι και το #88. Προφανώς, τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν μέσα στο 2009.

CLIVE BARKER’S TAPPING THE VEIN, TPB – Checker Books Publishing Group (p229)
Διηγήματα του Clive Barker από τα BOOKS OF BLOOD, μεταφέρονται σε comics, μέσα από την υποψήφια για Eisner Award μίνι-σειρά, TAPPING THE VEIN, που προσφέρεται ξανά αυτό το μήνα σε trade paperback. Πέρα από την πολύ καλή επιλογή ιστοριών, η εικονογράφηση εδώ είναι, κατά τη γνώμη μου, καλύτερη κι από τις μεταφορές σε comic του HELLRAISER. Αρκεί να αναφέρω ότι δύο από τους artists είναι ο John Bolton και ο P. Craig Russell και μάλιστα σε πολύ καλές στιγμές τους! Το έχω ήδη στη συλλογή μου, και το έχω κατατάξει στα παραγνωρισμένα διαμάντια του είδους.

THE BEST OF SIMON & KIRBY, HC – Titan Publishing (p308)
Ξέρετε το θρυλικό δίδυμο Lee-Kirby. Γνωρίζατε, όμως, ότι ο o Jack Kirby συνεργαζόταν αρχικά με τον Joe Simon και δημιούργησαν, από τα τέλη της δεκαετίας του ’30, χαρακτήρες όπως οι Captain America, Blue Bolt, Fighting American και The Fly; Ότι έγραψαν ιστορίες αστυνομικές, western, horror, αλλά και τα πρώτα romance comics; Αυτή είναι η μοναδική έκδοση της οποίας το υλικό επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Joe Simon και φέρει την έγκριση του The Jack Kirby Estate. Grab it!

X-MEN: LEGACY – SINS OF THE FATHER, TPB – Marvel Comics (Mp113)
Εδώ και χρόνια, έλεγα ότι με το μπάχαλο που επικρατεί στο X-Universe, χρειάζεται ένα run, που θα ενώνει το παρελθόν με το παρόν, θα λύνει απορίες και θα κλείνει loose ends. Περισσότερο ή λιγότερο, όλα αυτά συμβαίνουν στο X-MEN LEGACY του Mike Carey, ένα διαφωτιστικό ταξίδι στο συνειδητό και το ασυνείδητο του Charles Xavier. O Carey κατορθώνει να κάνει ξανά τον χαρακτήρα συναρπαστικό, ενώνοντας με δεξιοτεχνία τα κομμάτια ενός φαινομενικά άσυνδετου παζλ. Αυτή η σειρά σε κάθε περίπτωση αξίζει να λέγεται «κληρονομιά των X-Men». Available, επίσης, είναι και το πρώτο trade με τίτλο X-MEN: LEGACY – DIVIDED HE STANDS. Αν είσαι απογοητευμένος X-Fan, ή αν διαβάζεις γενικά X-Books, αλλά νιώθεις ότι η «μαγεία» έχει πλέον χαθεί, τότε αυτός ο τίτλος είναι για σένα!