BATMAN #681 (R.I.P. Conclusion)

BATMAN #681
Writer: Grant Morrison
Penciler: Tony Daniel

Σε περίπτωση που σας απασχολεί πραγματικά αυτό το comic, και δεν το έχετε διαβάσει, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι αποκαλύπτω κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, οπότε εδώ είναι το σημείο που βροντοφωνάζω SPOILER WARNING!

Σοβαρά, τώρα, αυτό ήταν όλο; Πλάκα μας κάνουν εκεί στην DC; Αυτό το περιβόητο storyline R.I.P., ολοκληρώνεται με έναν πραγματικά περίεργο τρόπο. Πραγματοποιεί – φαινομενικά – αυτό που υπόσχεται ο τίτλος του, το κάνει, όμως, με έναν εντελώς επίπεδο και μη εντυπωσιακό τρόπο. Με έκρηξη ελικοπτέρου. Η οποία προκλήθηκε επειδή ο Bats του έδωσε μια γερή γροθιά. Ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Όσο για τον κύριο που έκανε τους κληρονόμους του Bruce Wayne ζάμπλουτους και με εξασφαλισμένο το μέλλον τους, αυτός ήταν ο πατέρας του Bruce, Thomas Wayne. Ή ένας ηθοποιός. Ή ακόμη και ο διάβολος ο ίδιος. Ήταν, όμως, και ο Black Glove; Υπάρχει, έστω, ένα τέτοιο άτομο, ή πίσω από τον Black Glove κρύβεται μια οργάνωση εγκληματιών;

Όπως, ίσως, έχετε καταλάβει, το δυνατότερο σημείου αυτού του comic, δεν είναι το σαφές και ξεκάθαρο σενάριο του. Ερωτήματα δεν απατούνται, αντιθέτως γεννούνται ακόμη περισσότερα, τις απαντήσεις των οποίων ο φιλόδοξός και συνάμα υπομονετικός αναγνώστης, οφείλει να τις αναζητήσει στο μέλλον. Ένα μέλλον, που σύντομα θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται στις σελίδες των τίτλων της “νυχτεριδοφαμίλιας”.

Αν ένας, υποθετικός, μέσος αναγνώστης αφεθεί λίγο, ίσως να καταφέρει να απολαύσει όλο αυτό το σκηνικό. Ξέρετε, “ο Bruce Wayne είναι νεκρός – ποιός θα φορέσει τώρα την κουκούλα με τα μυτερά αυτάκια και θα οδηγεί την σούπερ-ντούπερ αυτοκινητάρα;” Θα καταφέρει να μπει μέσα στην ιστορία, θα αγωνιά για τις εξελίξεις, ενώ δεν αποκλείω το γεγονός ότι ίσως υπάρξουν και κάποιοι αρκετά “αφελείς”, που πιστεύουν ότι ο Bruce Wayne μας τελείωσε στ’ αλήθεια.

Μακάρι να μπορούσα να μπω σε αυτό το κλίμα, να νιώσω και εγώ λίγη από αυτή την έξαψη. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ. Το μόνο που βλέπω είναι ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού, γύρω από ένα storyline, που ενώ είχε να προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες, έχει γίνει over-hyped, εξαιτίας του έντονου ρόλου που παίζει το internet στην ζωή του μέσου αναγνώστη superhero comics, ως πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης. Όχι πως αν γινόταν κάτι ανάλογο πριν από 20 χρόνια δεν θα υπήρχε hype. Σαφέστατα θα υπήρχε, αλλά αυτό θα ήταν πολύ πιο ήπιο, και με πιο σποραδικό ρυθμό, σε σύγκριση με τον βομβαρδισμό πληροφοριών των ημερών μας.

Μέχρι λοιπόν ο Bruce Wayne να επιστρέψει (βάζουμε στοίχημα ότι αυτό θα γίνει στο BATMAN #700;), θα παραμείνω ένας απαθής παρατηρητής…