Manga Shakespeare – Διαγωνισμός Comics

Δελτίο Τύπου του British Council

Θα είχαν σκοτωθεί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αν η ιστορία γραφόταν σήμερα;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Σαίξπηρ με τα manga;

“Μanga Shakespeare”

Το British Council σας καλεί να συμμετάσχετε σε έναν πρωτότυπο Διαγωνισμό Κόμικς με θέμα εμπνευσμένο από τα έργα του Σαίξπηρ.

Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής: 9 Ιανουαρίου 2009

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Βρετανίας ως τιμώμενης χώρας στη 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου (Helexpo, 23-26 Ιανουαρίου 2009) το British Council διοργανώνει διαγωνισμό κόμικς με τίτλο “Manga Shakespeare” όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εμπνευστούν από ένα έργο του Σαίξπηρ και να διηγηθούν τη δική τους σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας σε μορφή Manga.

Για τη συμμετοχή τους οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις έξι ακόλουθες σκηνές από έργα του Σαίξπηρ: α) Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η σκηνή του μπαλκονιού, β) Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η σκηνή του καυγά, γ) Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας: η μεταμόρφωση του Μπότομ, δ) Μάκβεθ: η σκηνή με τις 3 μάγισσες, ε) Ο Έμπορος της Βενετίας: ο Σάϋλοκ και η λίβρα σάρκας, στ) Ιούλιος Καίσαρας: η δολοφονία του Καίσαρα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας 12 έως 25 ετών. Ο διαγωνισμός αρχίζει σήμερα Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008 και λήγει την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Emma Hayley (Εκδότρια SelfMadeHero), Άγγελος Μαστοράκης (Υπεύθυνος έκδοσης περιοδικού ‘9’ της Ελευθεροτυπίας) και Γιώργος Μπότσος (Κομίστας – Διευθυντής του κλάδου Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν στον ΑΚΤΟ). Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ποιότητα του έργου, καθώς και η ικανότητα της αφήγησης μιας ιστορίας μέσα από εικόνες.

Ο πρώτος νικητής κερδίζει ένα διήμερο ταξίδι για 2 άτομα στην έκθεση MCM Expo στο Λονδίνο στις 23-24 Μαΐου 2009. Το βραβευθέν έργο και τα επόμενα πέντε (5) έργα που θα λάβουν τιμητική διάκριση θα δημοσιευθούν σε αφιερωμένο σε αυτά τεύχος του περιοδικού ΕΝΝΕΑ της Ελευθεροτυπίας και θα συμμετέχουν στην έκθεση με manga που θα διοργανώσει το British Council στο περίπτερο του στην 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το ένθετο περιοδικό ΕΝΝΕΑ της Ελευθεροτυπίας και το βρετανικό εκδοτικό οίκο  SelfMadeHero.

Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των έργων και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, ή επικοινωνώντας με την Όλγα Γρατσανίτη (τηλ: 210 3692 336)