PREVIEWS (DEC 08) – PICKS #3

Οι επιλογές των συντακτών του Comicdom.gr από το PREVIEWS του μήνα, συνεχίζονται με την “αφεντομουτσουνάρα” μου. Σε αυτό το post, δε θα βρείτε solicitations για το νέο Batman, τα X-Men storylines, ή μεγάλα events, αλλά για άλλες, πιο “αθόρυβες” (μάλλον) κυκλοφορίες…

ADVENTURES OF BLANCHE HC – Dark Horse (p29). Η Dark Horse επανεκδίδει παλιές ιστορίες του εξαιρετικού και πολυγραφότατου Rick Geary. Στην πολυτελή και ελαφρώς “τσιμπημένη” έκδοση, περιλαμβάνεται και μια ολόφρεσκη εισαγωγική ιστορία.

DYLAN DOG CASE FILES – Dark Horse (p30). Το αγαπημένο (όχι μόνο δικό μου) ιταλικό horror comic, σε μια ιδιαίτερα χορταστική έκδοση 680 σελίδων. Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, υποπτεύομαι πως πρόκειται για επανέκδοση της Dark Horse, των τευχών που είχε εκδώσει πριν καμιά δεκαετία. Αν έχετε τα παλιά τεύχη, δεν υπάρχει λόγος να το παραγγείλετε…

MARVEL ADVENTURES SUPER HEROES #8 – Marvel (pM47). Εκτιμώ τόσο τις ικανότητες του εκπληκτικού Roger Langridge (FRED THE CLOWN), που η παρουσία του στα credits οποιουδήποτε τίτλου, οποιασδήποτε εκδοτικής, καθιστά τον τίτλο απαραίτητο.

DAYBREAK VOL3 – Bodega Distribution (p224). Το πόνημα του Brian Ralph (ένα first-person, post-apocalyptic survival adventure) ολοκληρώνεται, με το τρίτο volume. O Ralph είναι εξαιρετικός δημιουργός, αλλά το δεκάευρω για 48 σελίδες (και μάλιστα x3, μια φορά για το κάθε volume) είναι ακριβούτσικο.

KID BEOWULF GN VOL 01 BLOOD BOUND OATH – Bowler Hat Comics(p227). Όταν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ο Δημήτρης Σακαρίδης (γνωστός τότε και ως ever lovin) είχε γυρίσει από το San Diego Comicon, μού είχε δανείσει το πρώτο volume της προηγούμενης απόπειρας του Alexis E. Fajardo να κάνει μια σειρά από comics για τον Kid Beowulf. Από τότε μέχρι τώρα, βέβαια, έχει μεσολαβήσει και μια ταινία, οπότε ίσως η νέα αυτή προσπάθεια να έχει καλύτερες πιθανότητες να βρει ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό. Πάντως, φανταστείτε κάτι κοντινότερο σε ASTERIX (χωρίς όμως το αιχμηρό χιούμορ του Goscinny) παρά σε ένα αδιάφορο blockbuster wannabe.

SCOTT PILGRIM VOLUME 05 SCOTT PILGRIM VS THE UNIVERSE – Oni Press (p296). Ο SCOTT PILGRIM επιστρέφει, με το πέμπτο volume του υπερεπιτυχημένου indie hit να αποτελεί γεγονός. Εφόσον έχω όλα τα προηγούμενα volumes (τα οποία, με την ευκαιρία, επανακυκλοφορούν) μάλλον θα αγοράσω και αυτό (να σημειωθεί πως το θεωρώ διασκεδαστικό comic αν και δεν κατανοώ το λόγο της τεράστιας επιτυχίας του).

OWLY GN VOL 01-05 – Top Shelf Productions (p318). Στην Top Shelf ο μήνας είναι αφιερωμένος στα παιδιά. Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Λήδας Τσενέ με τον Andy Runton μου θύμισε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκτήσω τα OWLY που μου λείπουν. Ίσως αυτός ο μήνας να είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

CAPACITY – Secret Acres (p303). Πρόκειται, ίσως, για την πιο υποσχόμενη κυκλοφορία του μήνα. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει τα επτά τεύχη της βραβευμένης με Ignatz award σειράς του Theo Ellsworth, μαζί με πολύ επιπλέον υλικό. Αν θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση, επισκεφτείτε το site του δημιουργού.

IN THE FLESH – Villard Books (p322). Το solicitation παρομοιάζει το IN THE FLESH, ως ένα μείγμα David Cronenberg και Dan Clowes. Δεν ξέρω κατα πόσο πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα solicitations του PREVIEWS, αλλά το εξώφυλλο δείχνει ενδιαφέρον και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τον Ισραηλινό δημιουργό, αν επισεφτείτε το site ή το livejournal του.