The Curious Case Of Frank Castle…

H πρόσφατη εισβολή του Punisher στις κινηματογραφικές αίθουσες, αντιμετώπισε έναν καταιγισμό από αρνητικές κριτικές, με ολέθρια αποτελέσματα για την κινηματογραφική του πορεία.

Όταν ο γερό-Frank έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα, πριν από τρεις και βάλε δεκαετίες, ξεχώριζε από τους άλλους πολύχρωμους ήρωες της Marvel, εξαιτίας των ιδιαιτέρων απόψεων του περί επιβολής της δικαιοσύνης. Παιδί των 70’s, γεννημένο τρία χρόνια μετά την έλευση του Dirty Harry, και λίγους μήνες πριν από την αντίστοιχη του Charles Bronson στο DEATH WISH, είχε αρκετά κοινά με αυτούς τους κινηματογραφικούς ήρωες.

Σήμερα, διατηρεί την ιδιαιτερότητα του, στο πλαίσιο των comics της Marvel, καμία όμως από τις τρεις μέχρι στιγμής κινηματογραφικές του απόπειρες δεν κατάφερε να φέρει την πλειοψηφία του κοινού με το μέρος του. Περίεργο; Καθόλου, πιστεύω!

Ένας βίαιος εξολοθρευτής εγκληματιών, διψασμένος για εκδίκηση, δεν είναι ότι πιο πρωτότυπο. Αντιθέτως, είναι ένα κινούμενο κλισέ, που σκοτώνει το ενδιαφέρον του κοινού, για μια ταινία με έναν τέτοιο πρωταγωνιστή. Πόσο μάλλον, όταν το PUNISHER: WAR ZONE δεν συνοδεύεται από sure-hit stars και συντελεστές, το trailer του δεν εντυπωσιάζει, ενώ κουβαλάει και τις δυο προηγούμενες αποτυχίες στην πλάτη του.

Μήπως έφτασε η ώρα για τον κινηματογραφικό Punisher, να αφήσει κάτω το όπλο του, και να πάει για τσάι;