PREVIEWS (DEC08) – PICKS #5

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτής της σύντομης λίστας, διαπίστωσα ότι τα γούστα και οι προτιμήσεις μου, συμπίπτουν με αυτά δυο άλλων μελών της ομάδας του Comicdom. Επειδή, όμως, είμαι ξεροκέφαλος, δεν αλλάζω τις προτάσεις μου, οπότε μάλλον δεν συμβάλλω και πολύ στην καλύτερη σας ενημέρωση. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε ελευθέρα να θεωρήσετε ότι τα όποια κοινά σημεία με άλλα Preview Picks, που θα συναντήσετε σε αυτό το blog, είναι κυκλοφορίες που σίγουρα αξίζουν της προσοχής σας.

THE ADVENTURES OF BLANCHE – Dark Horse (p29). Μπορεί οι περιπέτειες μιας νεαρής δεσποινίδας, στις αρχές του 20ου Αιώνα, να δημιουργούν το αίσθημα της αδιαφορίας, αλλά όταν τις εξιστορεί ο Rick Geary, οι αμφιβολίες για την ποιότητα του comic, εξατμίζονται. O Geary είναι ένας δημιουργός, που με το καθαρά προσωπικό του ύφος, έχει τη δυνατότητα να αναπαριστά περασμένες εποχές, με απόλυτη πειστικότητα.

HUMBUG – Fantagraphics (p266). Harvey Kurtzman, Jack Davis, Will Elder, Al Jaffe και Arnold Ruth. Αυτά τα πέντε ονόματα, συγκεντρωμένα μαζί, προκαλούν το θαυμασμό των φίλων των παλιών comics (όπου “παλιών”, βάλτε 5 δεκαετίες πίσω). Οι Gary Groth & Co, επαναφέρουν στο προσκήνιο και τα 11 τεύχη του θρυλικού σατιρικού έντυπου, το οποίο, σύμφωνα με πολλούς που το έχουν διαβάσει, ξεπερνά σε ύφος και καυστικότητα, το MAD της εποχής εκείνης. Όσο για την ποιότητα της επανέκδοσης, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα standards της Fantagraphics.

HOTWIRE: REQUIEM FOR THE DEAD #1 – Radical Publishing (p298). Οι φίλοι της γραφής του Warren Ellis, πιθανότατα, έχουν συνηθίσει να ξεφυλλίζουν το PREVIEWS, μέχρι να φτάσουν στα solicitations της Avatar Press. Εδώ, ο Άγγλος συγγραφέας τους την έφερε, κρύβοντας το νέο του πόνημα πολύ παρακάτω! Νεκροί και ζωντανοί στο ίδιο επίπεδο ύπαρξης, μια εξορκιστής-ντετέκτιβ, και μια πόλη βουτηγμένη στο χάος; Γιατί όχι;

LITTLE SAMMY SNEEZE: THE COMPLETE COLOR SUNDAYS 1904-1905 – Sunday Press (p305). “Μια συλλογή comic strips του Windsor McCay, με σκληρό εξώφυλλο, και νέα, προσιτή τιμή; Σας ευχαριστώ, Sunday Press!”

THE BEST OF SIMON & KIRBY HC – Titan Publishing (p308)
Συλλογή που δεν διστάζει να φανερώσει (όχι και πολύ καλά) κρυμμένες πλευρές τον δυο θρυλικών δημιουργών. Μέσα στις σελίδες του, κατόπιν επιλογής του ιδίου του Joe Simon, θα βρείτε από super heroes μέχρι ρομάντζα, και από τρόμο μέχρι γουέστερν! Τί περιμένετε;


Τί Θα Απέφευγα, Όπως Ο Rob Liefeld Το Βιβλίο Ανθρώπινης Ανατομίας:

UMBRELLA ACADEMY: DALLAS #4 (of 6) – Dark Horse (p39)
Συμπαθητική η πρώτη σειρά, δε λέω, αλλά τέτοια εξυπνακίστικα solicitations, που το μόνο που αναγράφουν είναι “This is the solicitation text for The Umbrella Academy: Dallas #4 of 6”, συνοδευόμενο από αντίστοιχης λογικής εξώφυλλο, χαλούν κάθε καλή εντύπωση που μπορεί να μου είχε δημιουργηθεί.