COMICDOM CON ATHENS 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφιερωμένη στον πολύχρωμο κόσμο των υπερηρωικών comics, η γιορτή της 9ης Τέχνης επιστρέφει με αλλαγές, εκπλήξεις και προσκεκλημένο τον Barry Kitson, σχεδιαστή πολλών επιτυχημένων comics της DC και της Marvel!

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνδιοργανώνουν, στις 11 και 12 Απριλίου, το Comicdom Con Athens 2009. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Το Comicdom Con Athens 2009, είναι αφιερωμένο στον πολύχρωμο κόσμο των υπερηρωικών comics! Ο εκθεσιακός χώρος του συνεδρίου θα φιλοξενεί πρωτότυπη έκθεση-αφιέρωμα στα υπερηρωικά comics, μέσα από σελίδες original art, commissions, συλλεκτικά τεύχη, video screenings και πάσης φύσεως collectibles και artifacts. Η έκθεση θα συνοδεύεται από επεξηγηματικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα προγραμματιστούν σχετικές ομιλίες και προβολές.

Κοντά μας θα βρίσκεται ο Barry Kitson, σχεδιαστής πολλών επιτυχημένων comics της DC και της Marvel, μεταξύ των οποίων τα LEGION OF SUPER HEROES, AMAZING SPIDER-MAN, THE ORDER, ADVENTURES OF SUPERMAN, THE TITANS, JLA: YEAR ONE, EMPIRE και άλλα.

Φέτος για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδικό event στο θέατρο, οπτικοακουστική παρουσίαση όλων των νέων τίτλων που κυκλοφορούν και θα κυκλοφορήσουν από τις συμμετέχουσες ελληνικές εκδοτικές, ενώ θα ακολουθήσει panel με θέμα το παρόν και το μέλλον της εγχώριας εκδοτικής παραγωγής. Παράλληλα, στα πλήρως εξοπλισμένα seminar rooms, κάθε εκδοτική θα έχει τον αποκλειστικά δικό της χρόνο για την επικοινωνία των νέων κυκλοφοριών της.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος, και σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Comicdom Press με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), στο πρόγραμμα των Workshops, συμπεριλαμβάνονται και σεμινάρια εξοικείωσης των παιδιών με τα comics, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι.

Και να σκεφτείτε ότι αυτά δεν είναι καν τα εντυπωσιακά νέα! Μείνετε συντονισμένοι στο Comicdom.gr, καθώς εδώ θα διαβάσετε πρώτοι, για επιπλέον καλεσμένους, καθώς και για όλες τις εκπλήξεις και τις αλλαγές που σχεδιάζουμε και τις οποίες θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να σας ανακοινώσουμε.

Stay Tuned!

previously…

Το Comicdom Con Athens είναι μια διήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιούν κάθε χρόνο από το 2006, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων (“50 Χρόνια Peanuts” – 2007 και “Το πνεύμα του Will Eisner” – 2008), sketch events, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Comicdom Awards, των μοναδικών βραβείων comics για τους έλληνες δημιουργούς.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως ο Joe Linsner, ο Bill Tucci, ο David Lloyd (συνδημιουργός του V FOR VENDETTA), ο Mark Buckingham, ο Peter Milligan, και ο Scott Lobdell. Επίσης το Comicdom Con Athens έχουν τιμήσει με την παρουσία τους οι Guneri Icoglu και Aleksandar Zograf (καλεσμένοι της εκδοτικής ΚΨΜ), Bryan Talbot (καλεσμένος της Jemma Press) και Ethan Van Sciver (καλεσμένος του Relax Your Soul Comic-Shop).

Στη διοργάνωση του 2008, το Comicdom Con Athens υπερδιπλασίασε τον αριθμό των επισκεπτών του, προσελκύοντας περισσότερους από 5.000 επισκέπτες, ενώ ξεπέρασε ακόμη και το άθροισμα δημοσιευμάτων των δύο προηγούμενων ετών σε έντυπα, ηλεκτρονικά και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Επικοινωνίας.