Ego, the living planet

Δεν ξέρω ποιος / ποια από σας ήταν στο live των Monster Magnet την περασμένη Παρασκευή (και Σάββατο) στο Gagarin. Όμως, είμαι σχεδόν σίγουρος πως έχετε αρχίσει να απορείτε που ακριβώς κολλάει ένα post για τους Monster Magnet (με αυτόν τον τίτλο) στο blog του Comicdom.

Ε, λοιπόν, όλοι οι καλοί χωράνε!
Καταρχήν, λίγα λόγια για το live. Γνωρίζοντας για τα overdose και τις αποτοξινώσεις του Wyndorf, αλλά και για την αποχή του από τα live για αρκετό καιρό, τους περίμενα ελαφρώς πεσμένους. Όταν μάλιστα είδα και τον κ. Wyndorf επί σκηνής, φουσκωμένο σαν μπαλονάκι, με καμιά δεκαριά (και βάλε) παραπάνω κιλά, απογοητεύτηκα.. Η συνέχεια, όμως, (ευτυχώς) με διέψευσε και το live ήταν φανταστικό!

Ακόμα απορείτε ε; Well, here it comes!

Ego, the living planetΚαθ’όλη τη διάρκεια του live υπήρχε πίσω από τη σκηνή μια οθόνη, πάνω στην οποία προβάλλονταν διάφορες (ψυχεδελικής αισθητικής κυρίως) εικόνες. Στο τέλος λοιπόν του 1ου και πριν την αρχή του 2ου τραγουδιού (το Crop circle αν θυμάμαι καλά), μια γνώριμη φιγούρα εμφανίστηκε: ήταν ο Καπετάν America! Με τη ασπίδα κλπ.! Έκπληξη και ενθουσιασμός στις τάξεις των comic fans/ροκάδων που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο Gagarin (δηλαδή εμένα, άντε και 2-3 ακόμα), όταν άρχισε η παρέλαση των διαφόρων ηρώων της Marvel! Μιλάμε για πολύ Kirby όμως!! Εκτός από τον Καπετάνιο, είδαμε τους Fantastic Four, τον Silver Surfer, τον Dr. Strange (!) και τον Galactus, με αποκορύφωμα ένα εξώφυλλο “NICK FURY: AGENT OF SHIELD”!! Όλος ο pop super hero θίασος της Marvel ήταν εκεί..

Οι comics αναφορές δεν σταμάτησαν εκεί. Ακολούθησαν κάποια comics τρόμου τύπου TERROR και SUCCUBUS (τα οποία δεν ξέρω), μέχρι και TOMB OF DRACULA είδαμε.

Εν τέλει, ήταν μια αρκετά χορταστική συναυλία, τόσο από ακουστικής όσο και από οπτικής άποψης. Βέβαια όταν ένα συγκρότημα έχει γράψει τραγούδι με τίτλο “Ego, the living planet” τι άλλο μπορείς να περιμένεις;

Υ.Γ.: Διαβάζοντας περί του Ego στο Wikipedia μια απορία μου γεννήθηκε: Τι ναρκωτικά παίρνανε τότε στη Marvel (αλλά και όσοι τους διαβάζανε);; Θέλω και εγώ!