MIXED VEGETABLES

MIXED VEGETABLES
Writer/artist: Ayumi Komura
Viz Media

Θες να διαβάσεις ένα shojo αλλά έχεις πλέον βαρεθεί με όλα τα ρομάντζα που εξελίσσονται σε συμβατικά σχολεία; Καλωσήρθες στον κόσμο του MIXED VEGETABLES, του manga που συνδυάζει τον εφηβικό έρωτα με την μαγειρική.
Ομολογώ ότι τα manga με θέμα το φαγητό είναι από τις αγαπημένες μου υποκατηγορίες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να είμαι πιο επιεικής στην κριτική μου από ότι θα ήμουν σε άλλη περίπτωση.

Η Hanayu Ashitaba είναι κόρη φημισμένου ζαχαροπλάστη. Ο Hayato Hyuga είναι γιός φημισμένου σούσι σεφ. Και οι δυο τους, είναι μαθητές στην ίδια σχολή μαγειρικής. Αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς, η Hanayu θέλει για γίνει σούσι σεφ και ο Hayato ζαχαροπλάστης. Και εδώ εισέρχεται ο παράγοντας έρωτας. Ενώ όμως ο άρρεν της εξίσωσης είναι ειλικρινά ερωτευμένος με τη θήλυ, ως άτιμη που είναι η δεύτερη, ενδιαφέρεται μόνο για την οικογένειά του και πώς αυτή θα διευκόλυνε την μελλοντική καριέρα που επιθυμεί.

Το σενάριο κερδίζει πόντους πρωτοτυπίας με το θέμα της μαγειρικής. Κάθε είδους περίεργα γλυκά και φαγητά παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια του λιγούρη αναγνώστη και συχνά κερδίζουν τα φώτα της σκηνής από τους πρωταγωνιστές. Κατά τα άλλα είναι ένα αρκετά κοινό shojo manga, με αρκετά κωμικά στοιχεία που διαβάζεται πολύ ευχάριστα, χωρίς όμως να είναι κάτι το αξιοσημείωτο. Το σχέδιο επίσης ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, επιτυχημένα αστείο σε μερικά σημεία, χαριτωμένα εκφραστικό αλλά όχι έξω από τα συνηθισμένα. Το MIXED VEGETABLES είναι για μένα μια από αυτές τις σειρές manga, που θα πάρω τους επόμενους τόμους τους κάποια στιγμή, αν τους βρω στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, εκείνη τη μέρα είμαι σε διάθεση για ψώνια και γενικά, είναι και σε καλή τιμή.