1ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κόμικ

Από την Ευρωπαϊκή Έκφραση, μας ήρθε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον 1ο Ευρωπαϊκο Διαγωνισμό Κόμικ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα “Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιθαγένεια”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους 16 ετών και άνω, που διαμένουν μόνιμα στην Ευρωπαϊκη Ένωση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα κόμικ μιας σελίδας χωρίς λόγια, με θέμα την ιθαγένεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να το αποστείλουν το αργότερο την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009.

Το κόμικ μπορεί είτε να το ζωγραφίσετε είτε να το δημιουργήσετε σε Η/Υ σε μέγεθος Α4.

Οι 3 πρώτοι από την Ελλάδα θα βραβευθούν στην Αθήνα (τα έξοδα μετακίνησης και διαμονή τους καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Ο πρώτος εθνικός νικητής θα ταξιδέψει (μεταφορικά και διαμονή καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) για 3 μέρες στις Βρυξέλλες και θα λάβει μέρος στην ευρωπαϊκή τελετή βράβευσης.

Οι τρείς πρώτοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο κερδίζουν χρηματικό έπαθλο.
1ος – 6.000€
2ος – 4.000€
3ος – 2.000€

Για πληροφορίες και εγγραφές στο site

http://www.eurocartoon.eu/index_el.htm

cc-poster

Ο χρόνος πιέζει, οπότε προτείνω στους ενδιαφερόμενους να βιαστούν. Επίσης, να παρατηρήσω ότι σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, αυτός απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές/φοιτήτριες τέχνης και γραφιστικής. Δεν αποκλείονται βέβαια οι υπόλοιποι νέοι που θέλουν να λάβουν μέρος (φαντάζομαι ότι με τον όρο “νέος”, κατά το σύνηθες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρονται σε ηλικίες μέχρι 28 – δεν γίνεται ωστόσο διευκρίνηση). Κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, αν και ο χρόνος όπως είπα πιέζει, είναι ότι δεν σας απαγορεύει κανείς να υποβάλλετε παραπάνω από μια συμμετοχές, πράγμα που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας.

Τέλος, να απευθυνθώ στους μη φοιτητές γραφιστικής: Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή για το έργο σας, οι απαιτήσεις είναι να το παραδώσετε σε PostScript αλλά και στο native αρχείο της εφαρμογής που το φτιάξατε. Δεν αναφέρεται κάτι σχετικά, επομένως μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε, αν εννοούν ότι το αρχείο πρέπει να είναι ανοιχτό. Αν είναι έτσι, ουσιαστικά σας ζητάνε να τους δώσετε και τον τρόπο με τον οποίο εργαστήκατε (για παράδειγμα, τα layers του Photoshop). Κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη, αυτό είναι εκτός των ορίων ενός διαγωνισμού, αλλά και πάλι θα σας προτείνω να ζητήσετε διευκρινήσεις.

Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και μακάρι να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες διοργανώσεις.