Did You Know… Interstella 5555?

interstella5555Καλωσήλθατε στη νέα μας “ανασκαφή”, η οποία είναι μάλιστα πολυπολιτισμικού περιεχομένου! Το INTERSTELLA 5555: THE 5TORY OF THE 5ECRET 5TAR 5YSTEM ήταν ένα project που είχαν αναλάβει από κοινού η Toei Animation και οι Daft Punk. Μετά από συνάντησή τους με τον θρύλο του ιαπωνικού animation, Leiji Matsumoto (δημιουργό, μεταξύ άλλων, του Captain Harlock, του Space Battleship Yamato και του Space Opera genre, γενικότερα), εν έτει 2000, συμφώνησαν να γυριστεί όλο το album DISCOVERY, σαν ταινία anime μεγάλου μήκους.

Υπό την επίβλεψη του Matsumoto, κάθε κομμάτι του album γυρίστηκε σαν “επεισόδιο” στην εξιστόρηση της απαγωγής και της διάσωσης μιας διαγαλαξιακής Pop μπάντας και το σύνολο έδεσε σαν ταινία συνολικού μήκους 1 ώρας και 5 λεπτών.

Η ταινία ολοκληρώθηκε το 2003 και προβλήθηκε στις 18 Μαΐου του ίδιου έτους, στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η επίσημη γαλλική πρεμιέρα έγινε στις 28. Είναι ένα αληθινό κόσμημα συνδυασμού μουσικής και animation, με την υψηλή ποιότητα παραγωγής της Τoei και το λίαν αγαπητό retro design του Leiji Mαtsumoto. Είναι πολύ εντυπωσιακό το ότι δεν έχει καθόλου διάλογο και τα ηχητικά εφέ έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, με τους παραγωγούς να αρκούνται στη μουσική των Daft Punk.

daftpunk_interstella5555

H ταινία κυκλοφορεί, βεβαίως, σε DVD, αλλά για ακόμη καλύτερή μας τύχη, βρίσκεται και στο YouTube, ολόκληρη ΚΑΙ σε κομμάτια. Ακολουθεί το full version:


Fun Trivia
: Τα action figures της ταινίας κυκλοφόρησαν σε 5555 αντίτυπα παγκοσμίως.

page-2869