Diamond And Kevin Huizenga

Όπως διαβάσατε στο post που έγραψε ο Γιώργος Χατζηκωστής, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Diamond, τα εκδοτικά πλάνα των μικρότερων εταιρειών αλλάζουν άρδην. Η πλέον πρόσφατη και ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ήρθε από τον Kevin Huizenga.

Ο Huizenga είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς και πρωτοποριακούς νέους cartoonists. Μέχρι πρόσφατα, εξέδιδε το OR ELSE στην Drawn & Quarterly. Έχει εκδόσει, επίσης, το GANGES στο Ignatz line της Fantagraphics και το FIGHT OR RUN από την Buenaventura Press, ενώ συνεχώς δημιουργεί μικρά ανεξάρτητα mini comics.

O Huizenga, λοιπόν, ανακοίνωσε πρόσφατα στο blog του πως το πέμπτο τεύχος του OR ELSE (που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες) θα είναι και το τελευταίο, αφού το έκτο δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ. Την αμέσως επόμενη μέρα, μάλιστα, ανακοίνωσε πως το κομάτι του OR ELSE που είχε ήδη δημιουργήσει θα εκδοθεί ως mini comic.

Το εξώφυλλο του έκτου τεύχους του OR ELSE

Το εξώφυλλο του έκτου τεύχους του OR ELSE…

Ο λόγος για την απόφαση του αυτή είναι, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Comics Reporter , η απόφαση της Diamond να αυξήσει τα ελάχιστα όρια παραγγελιών.

... και το εξώφυλλο του mini comic που τελικά θα κυκλοφορήσει

… και το εξώφυλλο του mini comic που τελικά θα κυκλοφορήσει

Αν ενδιαφέρεστε να δείτε κάποια δουλειά του Kevin Huizenga, θα πρότεινα το CURSES (από την Drawn & Quarterly) ή το εκπληκτικό GANGES. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σχετικά πρόσφατη συνέντευξη του δημιουργού στο Daily Cross Hatch.