What… Me Worry?

Μου φαίνεται πως η οικονομική κρίση δεν είναι ικανή να βγάλει τον κακό εαυτό σε όλους μας. Δεκτό, από τη μία υπάρχουν όλοι αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους, τα κέρδη τους, το εισόδημά τους. Στην ίδια πλευρά υπάρχουν, επίσης, όλοι όσοι λαμβάνουν δυσάρεστα έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους, όπως το να προβούν σε περικοπές και απολύσεις ή να γίνουν αυστηροί και αδίστακτοι.

madindy1Το τελευταίο αναφέρεται και στους κυρίους της Diamond. Το παρόν κείμενο, όμως, δεν αφορά αυτούς, αλλά την αντίπερα όχθη. Αυτούς που, ενώ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κινδύνους, δε χάνουν το χιούμορ τους.

Στους υπεύθυνους, για παράδειγμα, του MAD MAGAZINE. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, το MAD θα εκδίδεται πλέον, όχι κάθε μήνα, αλλά τέσσερις φορές το χρόνο, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ή, γιατί, όπως είπε και ο editor του περιοδικού, John Ficarra, “το feedback από τους αναγνώστες μας δείχνει ότι μόνο το ένα στα τρία τεύχη είναι αστείο, οπότε αποφασίσαμε να εκδίδουμε μόνο αυτά”!

You gotta love this guy… Το νέο status του MAD θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο, από το #500, ενώ οι δύο spin-off εκδόσεις του, MAD KIDS και MAD CLASSICS θα σταματήσουν να εκδίδονται, από τις 17 Φεβρουαρίου και 17 Μαρτίου αντίστοιχα.

Το νέο τριμηνιαίο MAD θα αποτελείται από 56 και όχι 48 σελίδες και θα κοστίζει λίγο ακριβότερα ($5.99). Το #501 θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, το #502 τον Νοέμβριο, κ.ο.κ..

Και, σύμφωνα, με τον Ficarra: “Θυμηθείτε ότι το MAD ξεκίνησε να κυκλοφορεί οχτώ φορές το χρόνο, πριν γίνει μηνιαίο και, τώρα, τριμηνιαίο. Ακριβώς όπως το είχε προφητέψει ο Νοστράδαμος”…

alfred_e_neuman_1