Snapshot Reviews Reloaded

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

gravel7GRAVEL #7

Writers: Warren Ellis & Mike Wolfer
Artist: Oscar Jimenez
Avatar Press

Θυμάστε τις πρώτες ιστορίες με τον combat magician William Gravel; Ναι, εκείνες στα STRANGE KISS και STRANGER KISSES mini series; Τότε που το σχέδιο του τωρινού scripter Mike Wolfer ήταν αρκετά άγαρμπο, οι ιστορίες, όμως, ήταν αλλόκοτες, προσκυνούσαν το body horror, και γεμάτες σεξοδιαστροφικές εικόνες; Τι έχει μείνει από εκείνες τις παλιές, χαρούμενες μέρες; Ο ίδιος χαρακτήρας φυσικά, σε μια ongoing, της οποίας τα πρώτα 4-5 τεύχη είχαν την λογική των boss fights ενός video game. Πολύ πιο ανώδυνες καταστάσεις, έχουν όμως το τζέρτζελο τους, σε ένα comic της Β΄ εθνικής, που πάει για υποβιβασμό.

legion49LEGION OF SUPER-HEROES #49

Writer: Jim Shooter
Artist: Francis Manapul
DC Comics

Πίσω από αυτό το δυναμικό εξώφυλλο, βρίσκεται ένα comic που είναι κυριολεκτικά στην κοσμάρα του. Είναι ένα τεύχος πριν από ακόμα μια πτώση της αυλαίας, και ενώ αυτή η συνάντηση κλασσικών μεθόδων ανάπτυξης super-hero σεναρίων, με μοντέρνα σχεδιαστική άποψη, μπορεί να μην κατάφερε να βρει το κοινό της, το πνεύμα του δεν πτοείται. Το LEGION OF SUPER-HEROES είναι για ακόμα μια φορά αξιόπιστο, παρά της κάποιες αμήχανες στιγμές του, παραμένοντας αποτραβηγμένο από τους προβολείς της hip και event-driven δημοσιότητας, απευθυνόμενο στο ξεροκέφαλο κοινό του, που περιμένει το επόμενο reboot.

madamexnadu7MADAME XANADU #7

Writer: Matt Wagner
Artist: Amy Reeder Hadley
DC Comics (Vertigo)

Ποιο το νόημα να επιχειρεί κανείς την δημιουργία μιας ιστορίας, στον χώρο των comic πάντα, που περιστρέφεται γύρω από τον Jack the Ripper; Το FROM HELL των Moore και Campbell υπάρχει για να υπενθυμίζει ότι όποιοι και να το επιχειρούν, όσες προσπάθειες και να καταβάλουν, ασχέτως των προθέσεων τους, θα βρίσκονται κάτω από την σκιά του. Άδικο; Ίσως.

Κατά τα άλλα, η μανταμίτσα επιμένει στην περιήγηση της ανά τις ηπείρους και μέσα στους αιώνες, το σχέδιο της Hadley είναι σαγηνευτικό , και εγώ της δίνω καμιά ντουζίνα ακόμα τεύχη, πριν το dreaded cancelation doom.

misterxcondemned1MISTER X: CONDEMNED # 1(of 4)

Writer/Artist: Dean Motter
Dark Horse Comics

Αν δεν έχετε διαβάσει τα πρώτα MISTER X, της Vortex Comics, χάνετε. Ειδικά τα τέσσερα πρώτα τεύχη, δια χειρών των Los Bros Hernandez, παίρνουν μερικά επιπλέον ¨συν¨ στο βαθμό προτιμήσεως. Όχι πως ο Seth που τους ακολούθησε μετά από λίγο ήταν κανένας hack, αλλά είπα, Los Bros είναι αυτοί. Αν βαριέστε να κυνηγάτε back issues, πριν από μερικούς μήνες η Dark Horse κυκλοφόρησε ένα περιποιημένο hardcover, συγκεντρώνοντας και τα 14 τεύχη του πρώτου volume της σειράς – βολικό, μιας και τα τελευταία 3-4 τευχάκια είναι λίγο δυσεύρετα. Όσο για το καινούριο mini series, αυτό σκάει μύτη με μια ψυχαναγκαστική διάθεση υποχρέωσης, χωρίς να καταφέρνει να με εντυπωσιάσει. Απλά, κυκλοφόρησε, γιατί έτσι… έπρεπε.

walkingdead57THE WALKING DEAD #57

Writer: Robert Kirkman
Artist: Charlie Adlard
Image Comics

Νέο cast, ακόμα μια αλλαγή κατεύθυνσης, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της μάχης για επιβίωση, σε ένα κόσμο που έχει γίνει γης-μαδιάμ, γεμάτο νεκρούς, που αρνούνται πεισματικά να αναπαυθούν αιωνίως. Ο μονόχειρας πλέον Rick, συνεχίζει τον ηθικό κατήφορο του, ενώ αρχίζουν οι αποκαλύψεις για κάποια από τα νέα μέλη της ομάδας, και όλα δεν είναι καλά στον κόσμο του WALKING DEAD – το zombie comic που μπορείτε να εμπιστεύεστε.

ultimatespiderman129ULTIMATE SPIDER-MAN #129

Writer: Brian Michael Bendis
Artist: Stuart Immonen
Marvel Comics

Η μια εκ των δύο ναυαρχίδων του Ultimate line της Marvel, παρακάμπτει τα βυθισμένα πλοία (ULTIMATE X-MEN, ULTIMATE FANTASTIC FOUR), αγνοεί των τρελό καπετάνιο της εταίρας ναυαρχίδας που έχει παραστρατήσει (ULTIMATES), τα σημάδια κόπωσης, όμως, είναι πλέον φανερά. Πραγματικά, πόσοι άραγε δίνουν σημασία, όχι μόνο σε αυτόν τον τίτλο, αλλά σε ολόκληρο το line, πέρα από το να κράξουν τον Jeph ¨έχω ξεχάσει να γράφω¨ Loeb, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι θα ανοίξει νέες κατευθύνσεις με το ULTIMATUM mini series;