PREVIEWS (FEB09) – PICKS #1

Ήρθε και πάλι η ώρα για να φτιάξουμε μια ζεστή κούπα καφέ, να χαμηλώσουμε τα φώτα και να καθίσουμε τετ-α-τετ με όλες τις νέες κυκλοφορίες που θα μας απασχολήσουν σε δύο μήνες.

Έχω την εντύπωση, πάντως, ότι το PREVIEWS αυτού του μήνα είναι φτωχότερο, σε σχέση με αυτό του Ιανουαρίου (θυμάστε, εκείνο που άργησε να έρθει και τρέχαμε όλοι σαν τρελοί να προλάβουμε). Παρόλο, όμως, που πάσχει σε graphic novels (όχι, δεν απαρνούμαι τον όρο comics, εννοώ τα πολυσέλιδα βιβλία των πράσινων σελίδων), οι ενδιαφέρουσες νέες σειρές, τα one-shots και τα limited series ήταν αρκετά.

gaimanNEIL GAIMAN PRESENTS: TWILIGHT OF THE GODS AND OTHER TALES
(Dark Horse, pg 52, $12,95)

Mια νέα σειρά από την Dark Horse, με σκοπό να μας μυήσει στον κόσμο των εδώ και χρόνια out of print διηγημάτων που έχουν επηρεάσει τον Neil Gaiman (SANDMAN). Στο TWILIGHT… περιέχονται 28 τέτοιες ιστορίες, με θεματολογία που σχετίζεται με τους θεούς και τη μυθολογία. Ο ίδιος ο Gaiman προλογίζει, εξηγώντας γιατί έχει διαλέξει την κάθε ιστορία και πώς αυτή τον έχει επηρεάσει στο έργο του. Μυρίζομαι πολλά λογάκια και ελάχιστες εικόνες, ωστόσο, όταν ξέρεις ότι μια ιστορία έχει παίξει ρόλο στη δημιουργία του SANDMAN, πρέπει να τη διαβάσεις.


FABLΕS #83, JACK OF FABLES #33, THE LITERALS #1
(Vertigo, pg 112-113, $2,99 το καθένα)

Να και κάτι που δεν περιμέναμε (ψέματα…) – το FABLES σε crossover mega event! Το συγκεκριμένο storyline θα ολοκληρωθεί σε εννέα issues: τρία FABLES, τρία JACK… και τρία από το νέο mini series του Willingham, με τίτλο THE LITERALS. Οι Literals προέρχονται από τις σελίδες του JACK… και, απ’ ότι φαίνεται, παίζουν τεράστιο ρόλο στην ιστορία των Fables. Τί να κάνω; Αγαπάω τo FABLES, οπότε θα φορτωθώ και το JACK… και τα υπόλοιπα.

fables

cerebus
CEREBUS ARCHIVE #1
(Aardvark/Vanaheim, pg 196, $3,00)

Μια ρετροσπεκτίβα στην καριέρα του Dave Sim, με πολλές πληροφορίες, πρωτότυπα σχέδια και comics που προηγήθηκαν του CEREBUS. Το ARCHIVE #1 διαθέτει, επίσης, γράμματα αποδοχής και απόρριψης από εκδοτικούς οίκους και ένα σωρό άλλα fun goodies.

Απ’ ότι φαίνεται και στο κείμενο του solicitation, η σειρά θα είναι ongoing και διμηνιαία (θα εναλλάσσεται με το GLAMOURPUSS). Το τι με ψήνει το cover με τον Cerebus zombie, δε λέγεται, αλλά $15, ρε συ Dave; $15;


ΑΤΟΜΙC ROBO AND THE SHADOW FROM BEYOND TIME #1
(Red 5 Comics, pg 296, $3,50)

Νέο mini series (ολοκληρώνεται στα 5 issues) με πρωταγωνιστή τον Atomic Robo, των Clevinger και Wegener. Επιστημονική φαντασία με δόσεις από το παρελθόν και παρασκηνιακό πρωταγωνιστή τον Nikola Tesla, ο οποίος πάντα με ιντρίγκαρε (με έναν μη-Λιακοπουλικό τρόπο), σε μεγάλο βαθμό.

atomic-robo

breastsTHE MAN WHO LOVED BREASTS
(Top Shelf, pg 304, $4,00)

To είχε πάρει το μάτι μου σε ένα PREVIEWS, πριν μερικούς μήνες, όταν είχε πρωτοεκδοθεί, αλλά το αμέλησα και δεν το πήρα. Μετά το είδα στα χέρια του Άρη Κώτση και ζήλεψα.

Όπως συνηθίζω, άλλωστε, να λέω, για να μου τραβήξει το ενδιαφέρον ένα comic, πρέπει είτε να αναφέρεται σε βυζιά, είτε να αρέσει στον Άρη Κώτση. Και αυτό πληροί και τις δυο προϋποθέσεις – οπότε είναι εγγυημένα καλό!