Have You Met TED?

Technology, Entertainment, Design. Αυτό σημαίνει το “TED” του τίτλου και πρόκειται για ένα συνέδριο που ξεκίνησε το 1984, με σκοπό να μαζέψει τα καλύτερα μυαλά στους χώρους αυτούς. Από τότε μέχρι σήμερα, το συνέδριο γιγαντώθηκε και πλέον συμμετέχουν οι κορυφαίοι σε κάθε τομέα της επιστήμης και της τέχνης, με ένα bias υπέρ των Αμερικανών, βέβαια, αφού εκεί ξεκίνησε η όλη ιστορία.

Έχω περάσει κάμποσες ώρες βλέποντας τις ομιλίες καταπληκτικών ανθρώπων, οι οποίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στο internet, από το site του TED.

Πρόσφατα, με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Στο site ανέβηκε η ομιλία του Scott McCloud, του διασημότερου, ίσως, θεωρητικού των comics, αυτή τη στιγμή. Έχοντας ήδη διαβάσει τα βιβλία του, είχα μια καλή ιδέα για το περιεχόμενο της ομιλίας, αλλά ήταν ευχάριστο να τον δω ζωντανό (well, μαγνητοσκοπημένο) να παρουσιάζει τις ιδέες του, αλλά και το παρελθόν του. Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά (είναι μόλις 17 λεπτά), ιδιαίτερα αν δεν γνωρίζετε το έργο του McCloud και θέλετε να πάρετε μια ιδέα:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fXYckRgsdjI]

 

P.S.: Σε περίπτωση που δεν πιάσατε γιατί είναι γαμάτος ο τίτλος που σκέφτηκα για το παρόν κειμενάκι, να αρχίσετε να βλέπετε HOW I MET YOUR MOTHER…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gkYcaVel5bo&fmt=18]