PREVIEWS (FEB09) – PICKS #2

Η ταύτιση του ξεφυλλίσματος του PREVIEWS με καφεϊνη, αποτελεί μια τεράστια συνομωσία, την οποία και θα ξεσκεπάσω άμεσα. Διαβάστε το PREVIEWS, παρέα με όποιο (νόμιμο) “φαρμάκι” προτιμάτε, με πολύ ή λίγο αλκοόλ, και ξηρούς καρπούς από αυτούς που δεν αφήνουν ίχνη στις σελίδες και μελάνι στα χέρια…

amanomugDARK HORSE/ AMANO MUG
(Dark Horse, p61, $9.99)
Και μην ακούσω βλακείες, ότι και καλά, μεγάλος άνθρωπος καθόμαι κι αγοράζω κούπες. OK; Η εκδοχή του Yoshitaka Amano στο λογότυπο της Dark Horse, απλά τα σπάει!

preacherbookonehcPREACHER BOOK ONE HC
(DC Comics/Vertigo, p117, $34.99)
Με δεδομένη τη δημοφιλία της σειράς, προσωπικά με εξέπληξε το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το PREACHER κυκλοφορεί σε hardcover.  Ο τόμος περιλαμβάνει τα PREACHER #1-12, pinups από τα τεύχη #50 και 66, καθώς και μια ολοκαίνουρια εισαγωγή από τον συγγραφέα Garth Ennis.

adriftinglifeA DRIFTING LIFE
(Drawn & Quarterly, p263, $29.95)
To παραδέχομαι ότι δεν ξέρω τη μαύρη μου την τύφλα από manga, αλλά επειδή πέφτω διαρκώς τον τελευταίο καιρό πάνω σε διθύραμβους για τον Yoshihiro Tatsumi, και για το γεγονός ότι θεωρείται ο πατέρας των ανεξάρτητων ιαπωνικών comics, αποφάσισα να δοκιμάσω αυτή την αυτοβιογραφική έκδοση, την οποία ο Tatsumi προετοίμαζε για περισσότερα από 10 χρόνια. Με 840 σελίδες και αισθητική επιμέλεια από τον Adrian Tomine, φαίνεται ότι αυτή η έκδοση, όχι μόνο αξίζει τα λεφτά της, αλλά αποτελεί και πρώτης τάξεως γνωριμία με τον δημιουργό.

32storiesspecialboxdefed32 STORIES SPECIAL BOX SET DEFINITIVE EDITION
(Drawn & Quarterly, p264, $19.95)
Λοιπόν, αυτό το καινούριο packaging πολύ μου αρέσει, και ελπίζω να είναι εξίσου όμορφο κι από κοντά. Περιλαμβάνει 7 mini comics, διαστάσεων 5,5×8, καθώς και ένα αλμπουμάκι με νέα εισαγωγή του δημιουργού, Adrian Tomine. Must have για όσους ταξιδεύουν συχνά προς την ανεξάρτητη σκηνή.

spiderwoman1SPIDER-WOMAN #1
(Marvel Comics, pM35, $3.99)
O Brian Michael Bendis κάνει, επιτέλους, πραγματικότητα το fanboy όνειρό του, για μια ongoing σειρά της αγαπημένης του, Spider-Woman, μετά από προτετοιμασία δεν θυμάμαι κι εγώ πόσου καιρού, μπας και καταφέρει να την εγκαταστήσει στις συνειδήσεις μας, ως προτοκλασάτο μέλος του Marvel Universe. Για εμάς στην Ελλάδα, που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Jessica Drew σε σχέδιο του παππού Carmine Infantino από τις εκδόσεις της Μαμούθ Κόμιξ, τα πράγματα θα είναι σχετικά πιο εύκολα. Εξάλλου, θα βοηθήσει και το εξαιρετικό σχέδιο του Alex Maleev, ο οποίος συνεργάζεται ξανά με τον Bendis, για πρώτη φορά μετά το Eisner Award-winning run τους στο DAREDEVIL.