PREVIEWS (FEB09) – PICKS #5

Αν και κάπως καθυστερημένα, ορίστε και οι δικές μου επιλογές από το Previews για αυτό το μήνα. Μπορεί κάποιοι από τους προλαλήσαντες να θεωρούν απαραίτητη την καφεΐνη για το ξεφύλλισμα του Previews και κάποιοι άλλοι όχι, αλλά εγώ πάντα πίστευα ότι καλύτερα γίνεται αυτή η δουλειά αν έχεις καλή παρέα. Θέλει και λίγο συζήτηση το πράγμα, ειδικά σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε, που πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τις παραγγελίες μας (αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω, σας ζηλεύω…).

Λίγα πράγματα αυτό το μήνα και θα συμφωνήσω με το Θωμά ότι μου φάνηκε κατά τι φτωχότερο, σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων μηνών. Αν δεν είναι έτσι, μάλλον έχω αρχίσει να γίνομαι πολύ απαιτητικός/περίεργος με τα comics που διαβάζω (ή που αφήνω σε στοίβες μέχρι να βρω χρόνο να διαβάσω).

sinfest_vol1SINFEST VOL. 1
Writer: Tatsuya Ishida
Artist: Tatsuya Ishida
Price: $14.95
Age range: 16+
Dark Horse Comics
Page: 39

Το post του Αντώνη για το αν τα web comics πρέπει να τυπώνονται ή όχι είναι πρόσφατο και το Sinfest είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα από αυτά τα οποία στέκονται άνετα στο χαρτί. Αν δεν το ξέρετε (κακώς), κάντε μια βόλτα από το sinfest.net κι αμέσως μετά βάλτε το στην παραγγελία σας. Θα έπρεπε να το μαντεύετε από τον τίτλο, αλλά σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι χρησιμοποιεί την εικόνα του θεού με χιουμοριστικό τρόπο. Δεν είναι αυτό που θα λέγαμε βλάσφημο, αλλά, αν είστε ιδιαίτερα εύθικτοι με θέματα θρησκείας, καλύτερα να το αποφύγετε. Οι υπόλοιποι καλύτερα να μην το χάσετε.

cover_lastsanecowboyTHE LAST SANE COWBOY & OTHER STORIES

Writer: Daniel Merlin Goodbrey
Artist: Daniel Merlin Goodbrey
Price: $12.95
Ait/Planetlar
Page: 198

Η impulse αγορά αυτού του μήνα. Πρόκειται για μια συλλογή από short stories με κύρια αυτή του τίτλου, η οποία είναι και ο λόγος για τον οποίο επέλεξα το συγκεκριμένο. Post apocalyptic κόσμος, cow girl (παρά τον τίτλο είναι κοπέλα) και μπόλικος σουρεαλισμός. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που σκέφτεσαι ότι ή θα είναι πολύ καλό ή δεν θα είναι καθόλου καλό.

mwc_cover

MAID WAR CHRONICLE
Writer: RAN
Artist: RAN
Price : $10.99
Del Rey Manga
Page: 253

Εντάξει, παραδέχομαι ότι ακούγεται ανόητο. Αλήθεια. Ό,τι και να πείτε θα έχετε δίκιο, αλλά εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα στρατό από καμαριέρες που πολεμούν δίπλα στον πρίγκηπα τους, για να σώσουν το βασίλειο από βέβαιη καταστροφή. Βλέπετε; Είμαι σίγουρος ότι ούτε εσείς μπορείτε να αντισταθείτε σε κάτι τέτοιο.

manga_guide_to_databases

THE MANGA GUIDE TO DATABASES
by Mana Takahashi, Shoko Azuma,
and Trend-pro Co., Ltd
Price: $19.95
No Starch Press
Page: 287

Φύλαξα το καλύτερο για το τέλος. Εντάξει, δεν ξέρω ακόμα αν θα είναι καν καλό, πόσο μάλλον το καλύτερο, αλλά παραδεχτείτε ότι έχει έξτρα πόντους. Οδηγός βάσεων δεδομένων σε manga. Κανονικός οδηγός για βάσεις δεδομένων. H Tico η νεράιδα, προσπαθεί να βοηθήσει την πριγκίπισσα Rourouna (καμία σχέση με τον Kenshin) να τα βγάλει πέρα με το εμπόριο φρούτων, καθώς οι γονείς της (ο βασιλιάς και η βασίλισσα) λείπουν. Εκτός από SQL, έχει και ρομάντζο το πράγμα, καθώς την πριγκίπισσα διεκδικούν δυο άντρες και εγώ υποψιάζομαι ότι θα κερδίσει αυτός που θα γράψει το καλύτερο stored procedure 😛