AS(h)TRO BOY

astroΈχω, μάλλον, ένα ιδιαίτερο κριτήριο για το ποιο νέο θα θεωρήσω ενδιαφέρον, απ’ όλα όσα περνάνε μπρος στα μάτια και τα αυτιά μου καθημερινά.

Για παράδειγμα, όταν έμαθα, πριν από λίγο καιρό, ότι το ASTRO BOY του Osamu Tezuka θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, δεν τρελάθηκα, παρά το γεγονός ότι είμαι fan (ειδικά της anime εκδοχής, την οποία έβλεπα πιτσιρικάς στις βιντεοκασέτες με τον τίτλο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΣ – oh, good times…).

Ούτε η ανακοίνωση πως η IDW θα αναλάβει το comic related merchandise (prequel, comic adaptation της ταινίας κτλ.) μου έκανε “κλικ”, αν και πάντα με ενδιαφέρουν τα νέα takes σε παλιούς τίτλους.

Μια πρωινή βόλτα, όμως, από το blog του Ashley Wood (Ash για τους φίλους), μετέτρεψε τα παραπάνω νέα σε ό,τι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και αρκετές ημέρες! Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το ότι η εταιρία Imagi ετοιμάζει τη μεταφορά του ASTRO BOY σε 3D animated ταινία είναι σχετικά παλιό νέο, καθώς έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο της στις 23 Οκτωβρίου του 2009 και, σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί, είναι αρκετά πιστή στο manga.

Ούτε το ότι η IDW απέκτησε τα δικαιώματα για τη μεταφορά της ταινίας σε comic είναι και το πιο φρέσκο νέο.astro-2 Η συγκεκριμένη συμφωνία ανακοινώθηκε από την IDW στο NYCC ’09. Συγκεκριμένα, ο Scott Tipton (έχει γράψει διάφορους τίτλους STAR TREK, SPIKE και ANGEL για την IDW) υπογράφει το σενάριο του prequel της ταινίας, το οποίο θα σχεδιαστεί από τον E.J. Su (TRANSFORMERS), τον σχεδιαστή που έχει δηλώσει πως εμπνεύστηκε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα από το ASTRO BOY του Tezuka. Επιπλέον, η IDW θα κυκλοφορήσει στο μέλλον κι άλλα comics βασισμένα στην ταινία της Imagi.

astro-3Το πιο πρόσφατο νέο σε αυτό το post (και αυτό που ευθύνεται για την ύπαρξη ολόκληρου του κειμένου) είναι πως τη φιλοτέχνηση του cover για το prequel ανέλαβε ο Ashley Wood (POPBOT, ZOMBIES vs ROBOTS), ο οποίος, έχω την εντύπωση πως έχει καταντήσει ο Alex Ross της IDW, με τόσα covers που έχει σχεδιάσει σε τίτλους, στους οποίους δε συμμετέχει…

Όπως και να’ χει, το πρώιμο σχέδιο του cover, το οποίο “βούτηξα” από το blog του Ash, φαίνεται εντυπωσιακό και, συνοδευόμενο από το (εικονιζόμενο παραπάνω) πολύ καλό σχέδιο του Su στο εσωτερικό, πιστεύω πως θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό comic.

Για την ταινία, από την άλλη, δεν παίρνω όρκο… Όπως θα δείτε και στο παρακάτω trailer, η αισθητική της έχει “αμερικανοποιηθεί” αρκετά και, προσωπικά, με ξενίζει λίγο στο μάτι. Τι να πω, ίσως να είναι απλά οι πρώτες εντυπώσεις και να το λατρέψω αργότερα. Θα δείξει. Το comic, πάντως, θα το αναζητήσω.