Οι Διασκευές Δεν Είναι Προνόμιο Των Μουσικών…

Οι τελευταίοι μήνες είναι ολίγον τι παλαβοί. Τα comics που διαβάζω είναι ελάχιστα (περίπου ένα trade την εβδομάδα και αυτό συνήθως σε κάποιο λεωφορείο) και οι εποχές που είχα τη δυνατότητα να περιφέρομαι στα διάφορα comic related sites και blogs μοιάζουν πολύ μακρινές. Μου φαίνεται πως το μόνο που προλαβαίνω να κάνω για να ενημερώνω είναι να ρίχνω μια γρήγορη ματιά στους τίτλους και τις εικόνες των posts των blogs που παρακολουθώ.

Η οπτική που έχω, έτσι, απέναντι στα διάφορα blogs έχει αλλάξει άρδην. Τα σεντόνια του Jog ή του High-Low ή η παράθεση από links του Journalista! χάνουν το νόημα τους και τα previews από επικείμενες κυκλοφορίες μου φαίνονται ξαφνικά πολύ πιο ενδιαφέροντα. Κρίνοντας, λοιπόν, με τα νέα αυτά κριτήρια το μόνο ίσως νέο blog που έχω ξεχωρίσει είναι το covered.

justice_league_021jla_cover21

Πιθανότατα κάτι θα έχετε ακούσει για αυτό, αφού το έχουν αναφέρει ακόμα και τα μεγάλα site όπως το Newsarama και το CBR. Πίσω από τη δημιουργία του blog κρύβεται ο Robert Goodin (THE MAN WHO LOVED BREASTS). Το σκεπτικό του blog είναι ότι διάφοροι “ανεξάρτητοι” δημιουργοί αναλαμβάνουν να “διασκευάσουν” κάποια γνωστά και αγαπημένα τους εξώφυλλα. Άλλες φορές η διασκευή είναι απρόσμενα πιστή στο πρωτότυπο (όπως αυτή που έκανε ο Johnny Ryan) και άλλοτε είναι μια εντελώς νέα ματιά στο ίδιο θέμα.

Ένα από τα πιο θετικά στοιχεία του blog πάντως, είναι πως οι συμμετέχοντες δείχνουν όλο και περισσότερο τη διάθεση τους να πειραματιστούν και να προσθέσουν τις ιδέες τους σε “κλασικά” εξώφυλλα.

all_american_comics_061

all_american_61_jefflemireΜέχρι, λοιπόν, να ηρεμήσουν λιγάκι τα πράγματα στη ζωή μου (πράγμα που ελπίζω δε θα αργήσει πολύ), μια από τις αγαπημένες μου comic related στιγμές της ημέρας είναι τα νέα posts στο blog του covered. Από τις πιο αγαπημένες μου “διασκευές” είναι τα εξώφυλλα που έφτιαξαν οι Matt Kindt , Dash Shaw , Lisa Hanawalt και Richard Sala . Οι δικές σας;