Rocketeer Ιs Βack, Βaby!

rocketeerΠρέπει να ομολογήσω ότι δεν παρακολούθησα και πολύ τις εξελίξεις στο φετινό Wonder Con. Για την ακρίβεια, λίγο οι εργασίες προετοιμασίας του Comicdom Con Athens, λίγο κάτι άλλα τρεξίματα, δεν μου άφησαν και πολύ χρόνο να ασχοληθώ με τον καταιγισμό ανακοινώσεων (ένα σύνηθες γεγονός πλέον, όταν μιλάμε για διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς.

Ρίχνοντας μια ματιά, όμως, προχθες βράδυ στο CBR, για να δω αν ανέβηκε το καινούριο Lying In The Gutters, το μάτι μου έπεσε πάνω στα σχέδια της IDW, για την κυκλοφορία μιας “περιποιημένης” έκδοσης του ROCKETEER του Dave Stevens.

Ε, καιρός ήταν!

Όχι πως είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα τα τευχάκια με τις περιπέτειες του Rocketeer, -ακόμη και αν ο Dave Stevens άλλαζε εκδοτικές εταιρίες πιο γρήγορα απ’ ότι ο Todd McFarlane απόψεις κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης- απλά ήταν κρίμα που δεν υπήρχε ένα deluxe format αυτού του comic. Ακόμη και αν αυτό έρχεται από την IDW, μια εταιρία που ναι μεν έχει αποδείξει τις ικανότητες τις σε αντίστοιχες εκδόσεις (π.χ. TERRY AND THE PIRATES), αλλά δυστυχώς τις “βαράει” στο cover price.

Κρίμα, μόνο, που ο δημιουργός του comic δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας, για να απολαύσει κι αυτός το magnum opus του, σε μια έκδοση αντάξια του…