Cosplay Με Μπούστο…(NSFW, ίσως. 18+ σίγουρα!)

Θα ξεκινήσω με τη συμβουλή της ημέρας: Να προσέχετε τους αναγραμματισμούς!

Η λέξη cosplay, είναι ιαπωνικής προελεύσεως και προέρχεται από την αγαπημένη συνήθεια των Ιαπώνων να φτιάχνουν λέξεις από συντμήσεις. Θα μου πείτε ότι μπορεί να είναι έτσι όπως τα λέω, αλλά το ίδιο το cosplay δεν είναι προνόμιο των “από κει μεριά” και η Supergirl που είδατε στο τάδε site/convention/όνειρο πατάει στο λαιμό κάθε Γιαπωνεζούλα που ντύθηκε Chi και αλήθεια δεν θα έχετε άδικο, ειδικά αν μιλάμε για κάτι τέτοιο:

supergirl_thumb

Από την άλλη, βέβαια, εγώ θα πρέπει να σας πω ότι η ραδιενέργεια κάνει θαύματα για την ανάπτυξη και αυτά που μπορεί να θυμόσαστε από παλιά, δεν ισχύουν απαραίτητα πλεόν…

Ο σκεπτόμενος...

Ο σκεπτόμενος...

Το γεγονός ότι η μία φωτογραφία είναι μικρή ενώ η άλλη όχι, σαφώς και δεν είναι τυχαίο, οπότε μην κάνετε τον κόπο να το σχολιάσετε, αυτά είναι αδυναμίες…

Αλήθεια σας λέω... Ήταν τόοοοοσο μικρό...

Αλήθεια σας λέω... Ήταν τόοοοοσο μικρό...

Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλο μας… Οι εκτός του “αθλήματος” ενδιαφέρονται μόνο για περιπτώσεις σαν αυτές των ανωτέρω φωτογραφιών. Είναι, εξάλλου, γνωστή η σχέση του cosplay με το σεξ, αν και οι φαντασιώσεις με διάφορων ειδών στολές, προϋπήρχαν του κινήματος (νοσοκόμες, ας πούμε…).

Αν, λοιπόν, σας αρέσει το cosplay, σας αρέσουν εξίσου τα βυζιά και σας άρεσαν και οι φωτογραφίες που είδατε, δεν μένει παρά να πάτε μια βόλτα από το kezins, όπου έχουν συγκεντρώσει τις (κατά αυτούς) 50 καλύτερες φωτογραφίες cosplay, διαλεγμένες με μοναδικό κριτήριο να έχουν βυζιά. Και για να σας προλάβω, όχι δεν έχει μόνο Γιαπωνεζούλες…

Just in case you can't aim right...

Just in case you can't aim right...

Δυστυχώς, όμως, το cosplay έχει και την άλλη του πλευρά… Δεν μιλάω ούτε για την ποιότητα των στολών, ούτε για το αν αυτοί που τις φοράνε δεν μοιάζουν και πολύ με την κοπελιά από πάνω. Μιλάω για καταστάσεις που, στην καλύτερη περίπτωση, τις λες creepy. (Μικρή παρένθεση: η λέξη creepy σημαίνει “περίεργα απωθητικός”, σύμφωνα με το wiktionary. Αν κανείς έχει καμιά καλή πρόταση για αντίστοιχη ελληνική, ευπρόσδεκτος).

Δεν καταλαβαίνετε ε; Θα με αναγκάσετε λοιπόν να σας δείξω αυτό:

astro-kid

Κάντε ένα κλίκι πάνω στη φωτογραφία για ακόμα περισσότερη ανατριχίλα, ενώ για έξτρα μαζοχισμό, εδώ μπορείτε να τον δείτε και σε περιστροφή. (OK, ξέρω ότι θα κάνετε κλικ, αλλά μετά μην έρθετε να μου κλαίγεστε για καμένους αμφιβλιστροειδείς…).

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση που αφορά στην ελληνική “σκηνή”: Το cosplay με θέματα από manga και anime είναι αρκετά διαδεδομένο και στα διάφορα πάρτυ που διοργανώνονται, βλέπεις όλο και περισσότερους να υποδύονται τον αγαπημένο τους ήρωα. Ακόμη, βέβαια, αυτές οι δραστηριότητες έχουν μεγαλύτερη απήχηση κατά την περίοδο των αποκριών, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

cosplay_gr

Σμουάτς!

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από πάρτυ που είχε διοργανώσει το JMusic.gr, το οποίο μπορείτε να επισκέπτεστε για να μαθαίνετε για τέτοια events.

Αυτό, όμως, που δεν βλέπω, είναι cosplay που να μην έχει να κάνει με Ιαπωνία. Στο εξωτερικό (κατά δύση μεριά), είναι πολύ κοινό να βλέπεις κόσμο να πηγαίνει με κοστούμι σε συνέδρια και παντός είδους events. Μήπως να αρχίσετε να το σκέφτεστε, τώρα που πλησιάζει το Comicdom Con;

Αν πάντως σκέφτεστε κάτι σαν το παρακάτω, ελάτε να με βρείτε…

black_cat_cosplay