PREVIEWS (MAR09) – PICKS #2

Θα περάσω κατευθείαν στις επιλογές μου, αφού πρώτα σχολιάσω πως το PREVIEWS αυτού του μήνα μπορεί, όπως ανέφερε και ο Δημήτρης, να μην είναι γεμάτο ωραία πράγματα, ωστόσο, το δικό μου πορτοφόλι είναι σίγουρο πως θα τσακιστεί! Κι αυτό, γιατί αυτό το τεύχος διαθέτει έναν συνδυασμό φονικό για εμένα: Zombies (ZOMBIE SURVIVAL GUIDE: RECORDED ATTACKS), Ashley Wood (WORLD WAR ROBOT #2), πράγματα που μου λείπουν και πραγματικά θέλω να αποκτήσω (SPECIAL FORCES TP και έναν σκασμό άλλα) και νέες ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες.

Ααααχ… Και μόνο που το σκέφτομαι, νιώθω έναν κόμπο στο στομάχι. Τέλος πάντων, για πάμε σε αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει και κάποιους άλλους, εκτός από εμένα και την τσέπη μου.

aliensALIENS #1
(Dark Horse, pg. 34, $3.50)

Νομίζω πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγνοήσω το συγκεκριμένο mini series, αλλά υποθέτω πως απλά δεν έχω την ικανότητα να αντισταθώ (νομίζω ότι απαιτείται ένα είδος ορμόνης, την οποία, προφανώς δε διαθέτει ο οργανισμός μου) σε νέα takes αγαπημένων μου sagas. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα ALIENS (όπως συνέβη πριν μερικούς μήνες με το EVIL DEAD της Dark Horse, το οποίο αγόρασα και ακόμη δεν έχω διαβάσει ολόκληρο), οπότε θα υποκύψω.

Οι λόγοι που θα έπρεπε να εμποδίσουν τους υπόλοιπους (όσους, δηλαδή διαθέτουν την παραπάνω ορμόνη) είναι το γεγονός ότι η προηγούμενη σειρά των ALIENS από την Dark Horse (κυκλοφορεί πλέον σε Omnibus) ήταν μετριότατη και, ό,τι είχε να ειπωθεί περί του θέματος, έχει ειπωθεί από τον Ridley Scott, καθώς και η τσιμπημένη τιμή των $3.50 για ένα comic 32 σελίδων.

nbdy_gn_tpbTHE NOBODY HC
(Vertigo, pg. 116, $19.99)

O Jeff Lemire ξεκινά πάλι με μια ήσυχη πόλη/χωριό, όπως και στο ESSEX COUNTY, ωστόσο, στην περίπτωση του THE NOBODY, η ησυχία αυτή διακόπτεται από την άφιξη ενός μυστηριώδη ξένου. Σιγά-σιγά, όλοι οι κάτοικοι μαθαίνουν για την καταγωγή και το παρελθόν αυτού του ξένου, ο οποίος είναι καλυμμένος με γάζες και φοράει μαύρα γυαλιά. Καλά το μυριστήκατε… Το THE NOBODY είναι εμπνευσμένο από το THE INVISIBLE MAN του H.G. Wells, ωστόσο, επικεντρώνεται σε θέματα όπως η παράνοια και η δυσπιστία στις μικρές κοινότητες. Και όλα αυτά, με το εξαιρετικά συμπαθητικό του σχέδιο και τη χρήση μόνο δύο χρωμάτων.

Έχω την εντύπωση πως η κίνηση της Vertigo να “τσιμπήσει” τον Lemire (μόνο με το συγκεκριμένο graphic novel ή για περισσότερα;) θα αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία.

buckrogers00covcassadayBUCK ROGERS #0
(Dynamite, pg. 232, $0.25)

Ναι, καλά βλέπετε και, όχι, δεν έχω κάνει λάθος στην τιμή. Το BUCK ROGERS #0 της Dynamite κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο συμφέρουσας έκδοσης στο PREVIEWS αυτού του μήνα. Ο writer Scott Beaty και ο penciller Carlos Rafael ξεκινούν τη νέα σειρά της εταιρίας με τη 12σέλιδη ιστορία The Death Of Buck Rogers. Όπως μπορεί να υποθέσει κανείς, χωρίς καν να δει τα covers της σειράς (από τον John Cassadey), το BUCK ROGERS θα “βρωμάει” παλιότερες εποχές. Καλό ακούγεται, ε;

Από την άλλη, καλό ακουγόταν και το revival που επιχείρησε η Dynamite, πριν ένα χρόνο περίπου, με το PROJECT SUPERPOWERS, το οποίο τελικά απογοήτευσε. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μόνο το #0 είχα πάρει από εκείνο…

79727_196991_4ASTRO BOY MOVIE PREQUEL: UNDERGROUND #1
(IDW, pg. 266, $3.99)

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία με έχει μπερδέψει – και δικαιολογημένα, αφού η IDW δε φημίζεται για την ενημέρωση που παρέχει, ειδικά για τις μελλοντικές κυκλοφορίες της. Σε προηγούμενο post μου ανέφερα πως το σχέδιο του ASTRO BOY MOVIE PREQUEL είχε αναλάβει ο E.J. Su, κάτι που είχε ανακοινώσει επίσημα η εκδοτική. Στο solicitation του PREVIEWS, όμως, βλέπουμε τον Diego Jourdan (TMNT, TRANSFORMERS), του οποίου το σχέδιο δεν είμαι σίγουρος πως με ενθουσιάζει. Επιπλέον, εξακολουθώ να είμαι σίγουρος πως πρόκειται για one-shot, αλλά στον τίτλο του βλέπουμε το #1.

Μου φαίνεται πως θα το μετανιώσω την τελευταία στιγμή και θα αγνοήσω και το variant cover του Ashley Wood…

recorded-attacksTHE ZOMBIE SURVIVAL GUIDE: RECORDED ATTACKS
(Three Rivers Publishing, pg. 288, $16.95)

Κάτι παρόμοιο συνέβη κι εδώ. Ενώ η Three Rivers Publishing ανακοίνωνε εδώ και καιρό ότι το σχέδιο στο comic του Max Brooks έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Ibraim Roberson, στο solicitation ανακοινώνει Various Artists. Τέλος πάντων, τον ενθουσιασμό μου για το συγκεκριμένο comic τον έχω εκφράσει και παλιότερα και πραγματικά ανυπομονώ να δω πως τα έχει καταφέρει ο συγγραφέας των THE ZOMBIE SURVIVAL GUIDE και WORLD WAR Z σε ένα νέο, για τον ίδιο, Μέσο. Το μόνο που φοβάμαι για την εν λόγω κυκλοφορία είναι το να έχουν επιλεχθεί ήδη δημοσιευμένες ιστορίες από τα βιβλία του Brooks, αλλά, όπως και να ‘χει, θα το ρισκάρω.