WATCHMEN: Βγάλτε Επιτέλους Το Σκασμό, Ανόητοι!

Μετά από τα πόσα posts μου που έβριζαν το γεγονός ότι το WATCHMEN έγινε ταινία, ήρθε τώρα η ώρα να εκφράσω τη δυσφορία μου  για το ίδιο το έκτρωμα φιλμ. Γιατί, παρά τα όσα έλεγα, πήγα να το δω. Και πήγα γιατί είμαι πεισματάρα και δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχω το δικαίωμα γνώμης επειδή δεν έχω δει την ταινία. Ορίστε, την είδα.

Και;

Δοκιμάστε αυτό: ανοίξτε την πόρτα του δωματίου που βρίσκεστε. Ακουμπήστε τα δάχτυλα του αριστερού σας χεριού πάνω στη θέση του γλωσσιδιού της πόρτας. Με το δεξί σας χέρι κρατήστε γερά και σταθερά την πετούγια της πόρτας και κλείστε την με όλη σας τη δύναμη. Ναι, μαζί με τα δάχτυλά σας.

Πονάει; Ωραία!

Έτσι νιώθω κάθε φορά που έχω δίκιο. Μου τη σπάει να έχω δίκιο. Ειδικά όταν έχει να κάνει με τόσο λεπτά ζητήματα όπως τη μεταφορά στον κινηματογράφο του αγαπημένου μου comic από έναν άχρηστο και τρομερά υπερτιμημένο σκηνοθέτη.

Fanboys: κλείστε επιτέλους το στόμα. Η Silk Spectre είχε ανύπαρκτα βυζιά. OK? No more drooling.

watchmen_logo

Το μόνο καλό πράγμα στην ταινία ήταν το ποπ κορν. Και ο Ντύλαν. Άντε και ο βρωμόφατσας που έπαιζε τον Rorschach. Αυτός ήταν καλός, το παραδέχομαι. Έπαιζε καλά. Αλλά η αξία του χάνεται μέσα σε κουβάδες slow motion, άσκοπης βίας, ποζεράδικων γωνιών κάμερας και soft πορνό.

Όπως έχω ξαναπεί, το Watchmen για μένα (σκάστε) ΔΕΝ είναι superhero comic. O Snyder έκανε μια ταινία η οποία είναι πιο γελοία και από το SPIDER-MAN 3. Χειρότερη μοίρα γι’ αυτό το comic δεν μπορούσα να φανταστώ. Ούτε καν X-MEN 3.  In Gilliam we trust, και o άνθρωπος είπε αφήστε το, δεν γίνεται ταινία από δαύτο, κρίμα είναι. 15 περίπου χρόνια μετά, τσουπ, ο Snyder, μη χάσει… Άστο, ρε, το comic ήσυχο, δεν έχουμε ανάγκη να το συζητήσουμε με άσχετους που πήγαν να το δουν.

Απαίσιο, ελεεινό, ακόμη και στο ζήτημα του ΠΟΤΕ να βάλουμε την μουσική που έχουμε επιλέξει για την γ@μωταινία μας…

SPOILER ALERT

Δεν έβαλε που δεν έβαλε το τέλος του comic και επέλεξε ένα αλτέρνατιβ-κάτι. Το “καλαμάρι” γιατί το βάζει στο οπτικό μας πεδίο; Όταν ο Ozymandias ρίχνει μπόμπες βλακείας στο κοινό του και στην κακομοίρα την Αμερική, στην οθόνη του γράφει PROJECT S.Q.U.I.D..

WINK-WINK, NUDGE-NUDGE, βλάκες. Σας κοροιδέυω κατάμουτρα γιατί γουστάρετε να καταναλώνετε τα σκουπίδια μου, μουαχαχαχα! Ευχαριστώ για τα λεφτάκια σας, τα λέμε στο WATCHMEN 2!

Δεν μπορώ να σχολιάσω άλλο. Δεν λυπάμαι τα χρήματα που έδωσα. Είνα τρομερό κλισέ και έγω δεν είμαι κανένας Δανίκας να το πω (5 στα 5 μίστερ Δανικας; Και εις ανώτερα…). ‘Εχω βαρεθεί να εξηγώ σε κόσμο γιατί αυτό το comic αξίζει. Δεν θα εξηγήσω ξανά τους λόγους που θεωρώ αυτό το φιλμ σκουπίδι και βλαβερό για τους μέλλοντες αναγνώστες comics.

Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε ξανά το post που είχα κάνει το Δεκέμβρη και ας υποκριθούμε όλοι ότι αυτή η ταινία δεν βγήκε ποτέ. Σαν κακό ραντεβού. Δεν συνέβη.

watchzsquid