The Comicdom Con ’09 Survival Guide: Τα Cartoons

Όταν η τηλεόραση έρχεται στο προσκήνιο, η επιβίωση σίγουρα γίνεται δυσκολότερη. Ειδικά, όταν μιλάμε για το παιδικό πρόγραμμα της τηλεόρασης και την προβολή των cartoons.

Μεγαλώσατε, λοιπόν, με κάποια από τα πιο θρυλικά cartoons στην ιστορία της τηλεόρασης και τα σημερινά σας φαίνονται άθλια; Βλέπετε τα σημερινά και ζηλεύετε που δεν είστε ακόμη παιδιά; Έχετε δικά σας παιδιά και ανίψια και σας πρήζουν όλη μέρα, γιατί τα cartoons στην τηλεόραση είναι λίγα;

Μεταξύ μας, στο τελευταίο δε μπορούμε να σας βοηθήσουμε (ας προσέχατε!), αλλά, ακολουθώντας το σημερινό βήμα του Απόλυτου Οδηγού Επιβίωσης στο Comicdom Con Athens 2009, θα μάθετε τα πάντα για τη σημερινή κατάσταση στην παιδική ζώνη της τηλεόρασης.

Κεφάλαιο 5: Panel – Tα Cartoons στην ελληνική τηλεόραση

cartoonsΗ ερώτηση που μας καίει είναι μία: Πώς μπορεί να συμβάλλει η προβολή επιλεγμένων cartoons στην οικοδόμηση ενός νέου αναγνωστικού κοινού comics; Επειδή, όμως, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, απαιτείται να προηγηθεί μια συζήτηση που θα αφορά στη θέση των cartoons στην ελληνική τηλεόραση, το μέσο όρο τηλεθέασης, τα κριτήρια, με τα οποία επιλέγεται ένα πρόγραμμα και στην οποία θα συμμετέχουν επαγγελματίες από τους χώρους του animation και της τηλεόρασης.

Και, φυσικά., απαιτείται και η δική σας συμμετοχή. Και των ανιψιών σας. Αν έχετε. Αν δεν έχετε, δανειστείτε από κάποιον φίλο σας. Στο κάτω-κάτω, είναι θέμα επιβίωσης…