Comicdom Con 2009 Report: Day 2

Χαίρετε και πάλι και καλωσήλθατε (επιτέλους) στο report της δεύτερης μέρας του Con, δύο ακριβώς εβδομάδες από τότε που έλαβε χώρα και με αρκετή απόσταση από το report της πρώτης. Καταρχήν, να διευκρινίσω ότι αυτή η καθυστέρηση είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη, with a little help from my trusty friends: day job, εφορία, γραφειοκρατεία. You gotta love them. Ο φίλτατος Θωμάς έχει δείξει ιώβειο υπομονή μαζί μου, ενώ κάποια άλλα μέλη της ομάδας θα τα αντικρίσω μόνο φορώντας τη full plate μου.

Όπως και να έχει, πολλές φωτογραφίες και πολύ editing αργότερα, να ‘μαστε επιτέλους. Όπως και την άλλη φορά, θα ξεκινήσω με τα highlights της ημέρας και κάποιες σημειώσεις: καταρχήν, λόγω (άλλων) ανειλημμένων υποχρεώσεων, κατά τη δεύτερη μέρα του Con (παρουσίαση της εκδοτικής Jemma Press και συντονισμός της συζήτησης γύρω από τα παιδικά προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης), έχασα κάποιες εκδηλώσεις ή παραβρέθηκα ατελώς, όπως το workshop του Σπύρου Σιάκα πάνω σε τεχνικές animation (στη διάρκεια του οποίου, όπως πληροφορήθηκα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός animated film 8-10 δευτερολέπτων, κατασκευάζοντας διαφορετικά αντικείμενα από πλαστελίνη, τα οποία κατόπιν φωτογραφήθηκαν σε διάφορα στάδια και τελικά συνενώθηκαν με μουσική υπόκρουση – άκουσα… κλαρίνα;!). Για την απουσία μου από το πρωινό workshop του Κώστα Κυριακάκη, “Γιατί Μου Αρέσουν τα Comics”, δυστυχώς ευθύνεται η καθυστερημένη μου προσέλευση στο Con, εκείνο το πρωί: αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυσάρεστο, καθότι το workshop ήταν (πάλι από όσα άκουσα) ιδιαίτερα επιτυχημένο, με τους μικρότερης ηλικίας επισκέπτες μας να λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία δημιουργίας ενός comic, με μεγάλο ενθουσιασμό.

Από εκεί και πέρα, τα δύο μεγάλα highlights της ημέρας ήταν (προφανώς) τα Comicdom Awards 2009 (τόσο με τεράστια προσέλευση, όσο και με προγραμματισμένες… απρόβλεπτες εκπλήξεις), καθώς και ένα πιλοτικό, για φέτος, event, το “Who Watches the Craftsmen”, διαδραστική δημιουργία comic μετά… μουσικής. Το συγκεκριμένο έφερε στην επιφάνεια μερικές από τις πιο παλαβές ιδέες του comics-όφιλου κοινού και έβαλε στο μικροσκόπιο πέντε δημιουργούς: τον Κώστα Κυριακάκη, τον Μιχάλη Διαλυνά, τον Τάσο Μαραγκό, τον Τόμεκ και τον Πέτρο Χριστούλια, υπό τους ήχους των Παναγιώτη Πανταζή και Φανταστικών Ήχων. Συντονιστής– ε, είπαμε, θα δείτε παρακάτω. Ας τα δούμε όμως από την αρχή.

Μάλιστα, έλαβε τέλος, αν και το κέφι άναψε πραγματικά στο after-party στο DaSein, όπου παίξαμε μουσική με τη σειρά ο Τάσος Παπαϊωάννου,ο Βασίλης Μπίμπας, εγώ και ο φίλτατος Αντώνης “Teh Metal”  Σουβατζής. Συνολικό λιώσιμο, αλκοολούχο και μη, χορός και μεγάλη ανακούφιση και ξεκούραση μετά από δύο γεμάτες, κουραστικές, μα και άκρως αξιομνημόνευτες ημέρες. άντε και σ’ άλλα με υγεία!