PREVIEWS (MAY09) – PICKS #1

Μια γρήγορη ματιά σε πράγματα που νομίζω πως δε θα έπρεπε να σας ξεφύγουν (όχι, το WEDNESDAY COMICS της DC δε θεωρώ πως βρίσκεται σε αυτά. Όχι γιατί δεν το βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά γιατί δε νομίζω πως θα διαφύγει της προσοχής σας…)

allselectcomicsALL SELECT COMICS #1 70TH ANNIVERSARY SPECIAL
(Marvel comics, pg. M8, $3.99)

Αυτό ομολογώ πως δεν το περίμενα. Τρίβω τα μάτια μου, αλλά βρίσκεται ακόμα εκεί. Μιλάω για το όνομα του Michael Kupperman (TALES DESIGNED TO THRIZZLE) στα credits ενός comic της Marvel!!!

Ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο μονοσέλιδο ή δισέλιδο comic, εγώ αυτό δε θα το έχανα με τίποτε. Το ίδιο σας συμβουλεύω να κάνετε και εσείς. Εκτός αν δεν έχετε διαβάσει άλλο comic του Kupperman, οπότε μπορείτε να πάτε στα solicitations της Fantagraphics και συγκεκριμένα στη σελίδα 247 του Previews για να παραγγείλετε το εξαιρετικό, ξεκαρδιστικό και ανατρεπτικό TALES DESIGNED TO THRIZZLE.  (Στο site της Fantagraphics θα βρείτε και 10σέλιδο pdf αλλά και ένα video preview…)

muppetshowscΜUPPET SHOW SC
(Boom Studios, pg. 222, $9.99)

Αν με εμπιστευτήκατε σε κάποιο προηγούμενο Previews Picks και παραγγείλατε το MUPPET SHOW LS του Roger Langridge από το αγαπημένο σας comic shop, μάλλον θα με καταριέστε αφού τελικά τα τεύχη δε θα έρθουν ποτέ από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού (τουλάχιστον μέσω Diamond). Οπότε έχετε δύο επιλογές.

Είτε να παραγγείλετε τα τεύχη από κάποιο online comic shop, είτε να παραγγείλετε το trade που περιέχει αυτά τα τεύχη από κάποιο online βιβλιοπωλείο και να σας έρθει και πιο φτηνά (την περίπτωση να παραιτηθείτε από το να το διαβάσετε δε θα σας το πρότεινα σε καμία περίπτωση). Επίσης, θα παρατηρήσω πως ένα νέο limited series με δημιουργό τον Langridge εμφανίστηκε σε αυτό το PREVIEWS (στη σελίδα 219 με τίτλο MUPPET SHOW TREASURE OF PEG LEG WILSON)

Περισσότερο Langridge μπορείτε να βρείτε στη νέα STRANGE EGGS ανθολογία της SLG (στην σελίδα 190 του PREVIEWS), η οποία και κατά λάθος έχει σημειωθεί ως kid friendly από τους ιθύνοντες του PREVIEWS. Τι να λέμε τώρα…

noir1NOIR Vol 1
(Dark Horse, pg. 40, $12.95)

Μια αρκετά οικονομική ανθολογία με noir ιστορίες από την Dark Horse με πολλούς, αρκετά διαφορετικούς μεταξύ τους, δημιουργούς. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κράμα απο δημιουργούς, με κάποιους να είναι πιο mainstream και κάποιους άλλους πιο indie. Brian Azzarello (100 BULLETS), Ed Brubaker (SLEEPER, CAPTAIN AMERICA, DAREDEVIL), David Lapham (STRAY BULLETS, YOUNG LIARS), Rick Geary (A TREASURY OF VICTORIAN MURDER), Paul Grist (KANE, JACK STAFF), Jeff Lemire (ESSEX COUNTY), Alex de Campi (SMOKE), Dean Motter (MISTER X).

Celebrating comic book diversity…

suspended-in-languageSUSPENDED IN LANGUAGE
(G T LABS, pg. 249, $24.95)

Αν ενδιαφέρεστε για το πάντρεμα επιστήμης και comics και θα θέλατε να διαβάσετε τη δουλειά ενός δημιουργού που το κάνει για πολλά χρόνια χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, θα σας πρότεινα αυτή εδώ την επανέκδοση του comic του Jim Ottaviani (TWO FISTED SCIENCE, WIRE MOTHERS), με θέμα τη ζωή του μεγάλου Niels Bohr.

Το SUSPENDED IN LANGUAGE είναι ένα comic που έχει πάρει καλές κριτικές, από το COMICS JOURNAL έως και το PHYSICS WORLD, και έχει κάθε λόγο να διεκδικεί τη θέση του στη βιβλιοθήκη σας. Ρίξτε μια ματιά και στη σελίδα των GT Labs για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα και από άλλα, σχετικά αναγνώσματα.

3 STORΥ: SECRET HISTORY OF GIANT MAN
(Dark Horse, pg. 47, $19.95)

Για το συγκεκριμένο comic δεν αναζήτησα να μάθω πολλές λεπτομέρειες. Δεν χρειάζεται… Οι λέξεις που αρκούν είναι Matt Kindt. Του είχα εμπιστοσύνη πριν διαβάσω το εξαιρετικό SUPER SPY. Μετά το SUPER SPY απλά περιμένω με αγωνία τη νέα του δουλειά.

3story