PREVIEWS (JUNE09) – PICKS #1

Είναι άμεσο. Γρήγορο. Μετεκλογικό. Και δεν έχει Marvel (αλλά έχει έναν αναπτήρα)

creepyzippoCREEPY ZIPPO LIGHTER, Dark Horse, p50, $34.99
Ακόμα κι αν κόψω αύριο το κάπνισμα…

ADVENTURE COMICS #1, DC Comics, p74, $3.99
Η θρυλική σειρά της DC επανακάμπτει, με μια guest εμφάνιση των Legion of Super-Heroes και την (σχεδόν αναμενόμενη) επιστροφή του Superboy από τους νεκρούς! O Conner Kent είναι χαρακτήρας με τεράστια δυναμική, καθώς το DNA του, είναι ένα συνδυασμός, των DNA δύο σπουδαίων χαρακτήρων: του Superman και του Lex Luthor.

Το σενάριο είναι του Geoff Johns και το σχέδιο του Francis Manapul. Για να δούμε…

adventurecomics1_1

wizard_poster_paloozaPOSTER-PALOOZA, Wizard Entertainment, p174, $9.99
Το cover έχει σχεδιάσει ο Joe Quesada, πάνω σε ένα παλιότερο θέoldmanwinterμα του Todd McFarlane. Στις 80 σελίδες αυτής της έκδοσης, υπάρχουν posters (που φτάνουν  σε διαστάσεις 32″ x 43″) σχεδιασμένα από τους Michael Turner, Joe Quesada, Alex Ross, Frank Cho, Marc Silvestri, David Finch, John Cassaday, Steve McNiven, Leinel Yu και Bryan Hitch, μεταξύ άλλων. Yummy!

OLD MAN WINTER & OTHER SORDID TALES GN, Birdcage Bottom Books, p204, $6.95
Ο J.T Yost είναι ένας νέος καλλιτέχνης που εκδίδει την πρώτη του δουλειά, χάρη στη χρηματοδότηση που του παρέχει η νίκη του στα φετινά των Xeric Awards.  Έναν θεσμό τον οποίο σας προτείνω να παρακολουθείτε, αφενός γιατί βγαίνουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα κομιξάκια, αφετέρου για να στηρίζουμε κάθε χορηγική κίνηση που γίνεται προς νέους δημιουργούς.

LIKE A DOG, Fantagraphics Books, p246, $22.99
Δεν ξέρω γιατί. Μου τα σκασε καλά ο τίτλος, μου άρεσε το σχέδιο του Zak Sally στο εξώφυλλο, και η περιγραφή μου φάνηκε ασαφώς καμμένη. Οπότε λέω, πόσο κακό θα μπορούσε να είναι; Εξάλλου η Fantagraphics σπανίως να εκδώσει κάτι που να μην είναι έστω και ελάχιστα αξιοπρεπές… (έψαξα, έψαξα, εξώφυλλο δεν βρήκα…)

Αυτά τα λίγα. Ελπίζω οι συνάδελφοι που θα ακολουθήσουν, να βρήκαν αυτό το Previews περισσότερο ενδιαφέρον από ότι εγώ…