PREVIEWS (JUN09) PICKS #2

Ζέστη. Πολύ. PREVIEWS. Πού είναι ο καφές μου;

grandvilleGRANDVILLE – Dark Horse, p30, $17.95

Φρέσκο comic από τον Bryan Talbot; Δεν το σκέφτομαι καν! Κλείνοντας τα μάτια μου το επιλέγω για μελλοντική αγορά, και έχω ακόμα έναν λόγο – πέρα από αυτόν του επίσημου καθισιού- να περιμένω την 28ή Οκτωβρίου (επίσημη μέρα κυκλοφορίας του).  Ο Talbot, μετά το εξαιρετικό ALICE IN SUNDERLAND, επιλέγει οδό που οδηγεί σε anthropomorphic steampunk detective-thriller, ενώ τα διαθέσιμα previews φροντίζουν να μου ανοίγουν την όρεξη.

grootreasuryv1THE GROO TREASURY VOLUME 1 – Dark Horse, p32, $24.95

Η δεύτερη επιλογή μου για αυτό το PREVIEWS, δεν απομακρύνεται από τα χωρικά ύδατα της Dark Horse, η οποία προσφέρει της πρώτες περιπέτειες του άμυαλου, καταστροφικού και παντελώς ανίκανου βαρβάρου, συγκεντρωμένες σε 336 σελίδες, που τα έχουν όλα! Η συνταγή περιλαμβάνει ηθικά διδάγματα, ανυπολόγιστες υλικές ζημίες, cheese dip, mulch, και ότι άλλο επιθυμεί ο μέσος αναγνώστης του αθάνατου comic των Sergio Aragones και Mark Evanier. Αγοράστε το, και ίσως ο Evanier λάβει κάποτε το τσεκ που περιμένει από τον Aragones – έστω και αν αυτό καλύπτει τα royalties.

(Ok, αυτό το pick είχε αρκετά inside jokes – οφείλω να απολογηθώ στους ¨αμύητους¨)

grimjackmxcat1GRIMJACK: THE MANX CAT #1 – IDW, p258, $3.99

Η IDW εκδίδει την ιστορία των John Ostrander και Timothy Truman, που είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στο Comicmix.com, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία τους. Θα σας αποκαλύψω, ότι αν και ψιλό-fan του GRIMJACK, η κίνηση αυτή είχε περάσει κάτω από τα ραντάρ μου, αλλά δεν είναι αργά για να επανορθώσω. Όπως και να έχει, αυτό το λιθαράκι σε αυτό το comic-θρύλο των 80’s, είναι κάτι που πιστεύω ότι οφείλω να το τσεκάρω.

Και έτσι για αλλαγή, πάμε και λίγο από Marvel…

ultimatecomicsavengers1ULTIMATE COMICS AVENGERS #1 – Marvel, pM20, $3.99
ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN #1 – Marvel, pM21, $3.99

Οι δύο ναυαρχίδες του μέχρι πριν από κάποια έτη περήφανου στόλου του ULTIMATE line της Marvel, επιστρέφουν με ανανεωμένο πλήρωμα, και μεγαλύτερους τίτλους. Οι Mark Millar και Brian Michael Bendis, παραμένουν στις θέσεις τους ως καπετάνιοι των σκαφών τους, ενώ ο ξεψαρωμένος Carlos Pacheco αναλαμβάνει τις περιπέτειες των Cap, Fury & Friends, καθώς ο νεοσύλλεκτος David Lafuente έχει μπλέξει με τους ιστούς.

Όλα αυτά όμως, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα τελευταία, ίσως, προσπάθεια, πριν η αυλαία πέσει οριστικά σε αυτό το παρακλάδι της εταιρίας, που έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής του ορμής;

deathlok01MARVEL MASTERWORKS: DEATHLOK VOL1. HC – Marvel, p83, $64.99

Αν και έχοντας στο βιογραφικό του μόνο μια χούφτα εμφανίσεις, το cyborg από το δυστοπικό μέλλον, εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλές και αναγνωρίσιμο στις μέρες μας. Εδώ μπορείτε να μάθετε το γιατί, σε ιστορίες που στάζουν από την νοοτροπία της απομυθοποίησης, που έλαβε χώρα στα 70’s, οι οποίες παρότι δεν μπορούν να κρύψουν τα χρόνια τους, παραμένουν γοητευτικότατες. Πέρα από την ανατύπωση των ASTONISHING TALES #25-28, 30-36, υπάρχουν και κάποια bonus, με το μεγαλύτερο respect, να πηγαίνει στα CAPTAIN AMERICA #286-288, τρία τεύχη των J.M. DeMatteis και Mike Zeck, απερίγραπτου coolness.