PREVIEWS (JUN09) – PICKS #3

Λίγες οι ενδιαφέρουσες παραγγελίες στο PREVIEWS αυτού του μήνα. Ακόμη και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα comics που είδα είναι advanced solicitations (όπως το GRANDVILLE του Talbot). Θα το προσπεράσω, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που πρότειναν ο Ηλίας και o Γιώργος, αλλά και με όσα έχω ασχοληθεί στο παρελθόν (όπως το ARSENIC LULLABY PULP EDITION OMEGA) και θα συνεχίσω με τις υπόλοιπες επιλογές μου.

dream-hcTHE SANDMAN: THE DREAM HUNTERS HC – Vertigo, pg. 116, $24.99
To πολύ καλό διήγημα του Gaiman (με artwork του Yoshitaka Amano) που έγινε ένα εξαιρετικό comic από τον P. Craig Russell, διαθέσιμο σε hardcover. Αν και δε γράφει κάτι στο solicitation, ελπίζω να έχει και κάποια extras μέσα, έτσι για το συλλεκτικό της υπόθεσης.

Σε περίπτωση που δεν έχετε διαβάσει τις διθυραμβικές κριτικές μου για το adaptation του Russell στο THE DREAM HUNTERS, μάθετε ότι αξίζει οπωσδήποτε της προσοχής σας, οπότε, αν δεν υπάρχουν τα τέσσερα issues της limited series στη συλλογή σας, αποκτήστε το!

THE COMPLETE ESSEX COUNTY – Top Shelf, pg. 280, $29.95
Η τεχνοτροπία και η ματιά του Jeff Lemire στις μικρές κοινωνίες ξεκίνησε από αυτό εδώ το έργο, το οποίο η Top Shelf συγκέντρωσε σε έναν τόμο. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει και 50 σελίδες με extra υλικό, καθώς και εισαγωγή του Darwyn Cooke. Το THE COMPLETE ESSEX COUNTY θα διατίθεται σε softcover ($29.95) και hardcover ($49.95). Έχω, όμως, την εντύπωση ότι το δεύτερο παραείναι τσιμπημένο, σε σχέση με το πρώτο, οπότε θα το συνιστούσα μόνο σε πωρωμένους συλλέκτες.

essexcountysoftcover_lg essex_county_hardcover_cover_gif_lg

FANTASTIC FOUR #570 – Marvel, pg. M47, $2.99
ffΚαι, μετά από πολύ καιρό, μια επιλογή από τη Marvel. Όχι ό,τι κι ό,τι, όμως. FANTASTIC FOUR με σενάριο υπογεγραμμένο από τον Jonathan Hickman! Εντάξει, παραδέχομαι ότι δε περιμένω αναδομήσεις, alternatiβιές τύπου NIGHTLY NEWS και τα λοιπά και, για να ομολογήσω την αμαρτία μου, δεν ασχολήθηκα και ιδιαίτερα με το προηγούμενο project του Hickman για τη Marvel (SECRET WARRIORS). Οι FF, όμως, με γοητεύουν περισσότερο και το artwork του Dale Eaglesham (JUSTICE SOCIETY OF AMERICA) δε με τρελαίνει, αλλά δε με χαλάει κιόλας (αλήθεια, πότε ξεκίνησε τα αναβολικά ο Mr. Fantastic;). Όπως και να ‘χει, με ΄χει ψήσει μια (προσωρινή) συνδρομή στο FF.

KINDLING: JAMES JEAN POSTER BOOK – Last Minute Additions, pg. 315, $29.95
Καλά τα αφισέτα της Marvel και του POSTER-PALOOZA, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με 12 cardstock prints του James Jean (FABLES covers), με σχέδια που έχει παρουσιάσει στην έκθεσή του στη Νέα Υόρκη. Το κάθε print έχει μέγεθος 12 επί 16 ίντσες (30 επί 40 εκατοστά) και, στο πίσω μέρος του περιλαμβάνει και τα preliminary sketches. Δείτε τα prints, αλλά και το πανέμορφο format του “βιβλίου” στο βίντεο που ακολουθεί.