MAID WAR CHRONICLE Vol. 1

maid_warWriter/Artist: RAN
Publisher: Del Rey
Pages: 224
Price: $10.99

Σας το είχα πει ότι δεν μπορούσα να αντισταθώ σε ένα στρατό από καμαριέρες, το θυμάστε; Είναι καιρός να δούμε αν έκανα καλά που δεν αντιστάθηκα, ή αν έπρεπε να έχω ακούσει το γρύλλο.

Φανταστείτε ένα βασίλειο, σε ένα τυπικότατο fantasy setting, όπου ο βασιλιάς έχει πεθάνει (ή τελος πάντων, αυτό κατάλαβα) και τη διακυβέρνηση έχει αναλάβει ο ανήλικος γιος του. Κάτι σαν το μικρό Βούδα, μόνο που ο μικρός πρίγκιπας, αντί να κοιτάζει πώς θα σώσει τον κόσμο, ενδιαφέρεται για την τέλεια θερμοκρασία που πρέπει να έχει το τσάι του και πιστεύει ότι όλα είναι μια χαρά, όσο περιτριγυρίζεται από όμορφες γυναίκες. Οι όμορφες αυτές γυναίκες είναι οι βασιλικές καμαριέρες, τίτλος ο οποίος θεωρείται τιμητικός και αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τους κάτοικους του βασιλείου της/του Arbansbool. (Άμα ζεις σε ένα βασίλειο με τέτοιο όνομα, το να θεωρείς τιμή να είναι μια κοπέλα καμαριέρα δεν είναι περίεργο…) Επειδή, όμως, δεν διαβάζετε manga για πρώτη φορά στη ζωή σας, υποψιάζεστε ότι η παραπάνω “ιδιότητα” του μικρού πρίγκιπα, δεν μπορεί παρά να σημαίνει λανθάνουσα (ή όχι και τόσο λανθάνουσα) διαστροφή, που δεν χάνει ευκαιρία να ξεπετιέται στη ροή της ιστορίας μας. Αν, πάλι, διαβάζετε για  πρώτη φορά manga, δεν υποψιάζεστε προφανώς τίποτε, αλλά μόλις το μάθατε.

Όλα κυλούσαν (σχετικά) ήρεμα στο μικρό βασίλειο, μέχρι την ημέρα που οι “κακοί” γείτονες, αποφάσισαν να κυρήξουν πόλεμο. Τα εισαγωγικά είναι πολιτικό σχόλιο, ενώ το γεγονός ότι μέσα σε δυο σελίδες μαθαίνουμε όχι μόνο ότι οι εν λόγω γείτονες κύρηξαν πόλεμο, αλλά έχουν φτάσει να πολιορκούν το παλάτι, κάτι πρέπει να μας λέει για την ικανότητα των στρατιωτών μας, αλλά και για την ικανότητα του σεναριογράφου.  Με το σύνολο της φρουράς του να είναι νεκροί, ή ανίκανοι να πολεμήσουν, ο πρίγκιπας δεν έχει άλλη επιλογή, από το να δραπετεύσει μαζί με τις πιστές του καμαριέρες και να κατευθυνθεί προς ένα ναό, όπου ο θρύλος λέει ότι θα βρεί ένα “κάτι”, με τη βοήθεια του οποίου θα σωθεί το βασίλειο. Το “κάτι” είναι ένα μεγάλο τραπέζι ala Round Table, πάνω στο οποίο βρίσκονται έξι πετράδια, συμπτωματικά όσες και οι καμαριέρες. Όποιοι είπατε ότι το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάρει κάθε μια τους από ένα πετράδι και αυτό να μεταμορφωθεί σε ένα όπλο, ανάλογο με την προσωπικότητα της καμαριέρας που το κρατάει και με αυτά τα όπλα να προσπαθήσουν να πάρουν πίσω το βασίλειο, ενώ ο μικρός επιμένει να προσπαθεί να τις χουφτώσει, κερδίσατε.

Η τελευταία πρόταση, ομολογουμένως μεγάλη, συνοψίζει το σενάριο του MAID WAR CHRONICLE, προς μεγάλη μου απογοήτευση. Ταπεινή μου γνώμη είναι πως τέτοιου επιπέδου σενάριο (που χωράει να γραφτεί σε χαρτοπετσέτα) αρμόζει σε fan service τίτλους. Το συγκεκριμένο, δυστυχώς, ενώ θα μπορούσε να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, είναι πολύ φτωχό σε σχέση με άλλα του είδους, όπως το IKKI TOUSEN. Σίγουρα έχει panty shots, έχει πολύ λίγο γυμνό, έχει υπονοούμενα, αλλά σε τόσο μικρό βαθμό που δεν το λες “fan service”, όσο και να ξεχειλώσεις τον ορισμό. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι ένα εξαίρετο hentai, γιατί έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το έκαναν, εκτός από τσόντα, να έχει και ενδιαφέρον.

Εν ολίγοις, θα έπρεπε να έχω ακούσει τον γρύλλο…