5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου V.1

Βρε, ωραία περνάνε εκεί στα εξωτερικά… Ειδικά όταν παίζουν στην ατζέντα μεγάλα conventions. Όπως το Heroes Con 2009, από όπου μας έρχεται και η πρώτη είδηση…

MouseComics-ff1. Παρότι Marvel και DC ανακοινώνουν, ως συνήθως, ό,τι μπορούν προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή του κοινού, η σημαντικότερη είδηση για μένα έρχεται από την Boom Studios. Όπως αποκάλυψε ο συν-ιδρυτής και εκδότης της, Ross Richie, η Boom Studios έχει πλέον στη διάθεσή της την άδεια από τη Disney να παράγει νέες ιστορίες από τα comics των Mickey Mouse και Donald Duck. Οι εκδόσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του imprint  Boom Kids, με την εταιρία να διαδέχεται τη Gemstone Publishing, η οποία τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ανέστειλε την κυκλοφορία των ηρώων της Disney, για οικονομικούς λόγους. Το πραγματικό νέο, όμως, δεν είναι ότι οι ήρωες άλλαξαν εκδοτικά χέρια, αλλά ότι η Boom εξασφάλισε την άδεια να δημιουργήσει νέες ιστορίες, νέας αντίληψης, πάνω στους κλασσικούς, ιστορικούς αυτούς χαρακτήρες! Το Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσουν οι νέες αυτές περιπέτειες και προσωπικά τις αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον!

XBabies-ff2. Η Marvel ανακοίνωσε την επιστροφή των X-Babies και μαζί με αυτά τη σειρά χαρακτήρων του παλιού της imprint, Star Comics. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο σε ένα limited series τεσσάρων τευχών από τον συγγραφέα Gregg Schigiel και τον σχεδιαστή Jacob Chabot, ενώ παράλληλα να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή χαρακτήρων όπως οι Top Dog, Planet Terry, Royal Roy και Wally Wizard! Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Schigiel στο Newsarama.

Fraggles-hh3. Ως fan των εξαιρετικών δημιουργιών του Jim Henson (βλ. Muppet Show), χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι η Jim Henson Company και η Archaia ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την παραγωγή comics και graphic novels βασισμένων σε δημοφιλή concepts του εκλιπόντος δημιουργού, όπως τα Fraggle Rock, The Dark Crystal, Labyrinth, Mirrormask, The Storyteller κ.α. Διαβάστε λεπτομέρειες, εδώ.

4. Τι είναι το Longbox και πώς φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε comics; Πρόκειται για μια πλατφόρμα ψηφιακών comics, κάτι αντίστοιχο του iTunes, που αναμένεται να διατεθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς ως δωρεάν download για χρήστες Mac, PC, και Linux. Τα Longbox comics θα μπορούν να γίνονται download στην τιμή των $0.99 το τεύχος, αλλά και φτηνότερα μέσω συνδρομών. Οι δύο πρώτες εκδοτικές που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους είναι η Top Cow και η BOOM! Studios, είναι βέβαιο όμως, ότι για να έχει το εγχείρημα έστω και κάποια αμυδρή πιθανότητα επιβίωσης, θα πρέπει να μπούνε στο παιχνίδι και οι μεγάλοι players. Περισσότερα για το Longbox, στο CBR.

asm606_cov5. Επιστρέφει ο Ben Reilly! … (τι εννοείς ποιος είναι ο Ben Reilly;) Είναι η ντροπή. Το όνειδος. Ο συγγενής που έχουμε στη φυλακή. Ο κλώνος του Peter Parker που έχει συνδεθεί με την πιο μισητή περίοδο στη Spider-related ζωή κάθε geek που σέβεται τον εαυτό του. Κι επειδή με δύο Peter Parker τα πράγματα μάλλον θα δυσκολέψουν λίγο για τη Mary Jane (που επέστρεψε κι αυτή πρόσφατα), επιστρέφει επίσης στην ιστορία και η Black Cat! Η οποία, όμως, όπως και οι υπόλοιποι, δεν θυμάται ότι ο Peter είναι ο Spider-Μan.  Ή ότι ο Ben είναι ο Spider-Man… It’s soap-time folks!

(Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά τα συμπαθή φανμποϊλίκια, μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ).