PREVIEWS (JUL09) – PICKS #1

Η θερινή ραστώνη τελείωσε ήδη για τα comics, καθώς στο PREVIEWS αυτού του μήνα υπάρχουν τα solicitations του – κατά τη γνώμη μου – παραδοσιακά πιο ενδιαφέροντος μήνα του χρόνου, όσον αφορά τις κυκλοφορίες. Και, φυσικά, πρόκειται και για τον πιο ενοχλητικό μήνα του χρόνου (μιλώντας πάντα comic-wise), καθώς οι ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του φροντίζουν μία-μία να μου κόβουν μέρες από τις διακοπές μου, προκειμένου να μπορέσω να τις αποκτήσω.

Εντάξει, το τελευταίο είναι μάλλον υπερβολή, αλλά οι αφραγκίες μου τον τελευταίο καιρό με έχουν αναγκάσει να γκρινιάζω για κάθε έξοδο – και τα comics που παίρνω είναι ο πλέον προφανής στόχος. Πάμε, λοιπόν, στα ενδιαφέροντα αυτού του μήνα:

sweet-tooth-cover_0001SWEET TOOTH #1 – Vertigo, pg. 107, $1.00

Η πρώτη ongoing series του Jeff Lemire (ESSEX COUNTY, THE NOBODY) φέρει το λογότυπο της Vertigo στο cover και αποτελεί μια post apocalyptic (κατά κάποιο τρόπο) ιστορία που αφορά σε ένα αγόρι… με κέρατα ελαφιού! Για το συγκεκριμένο είχα γράψει και παλιότερα, όταν πρωτοανακοινώθηκε, οπότε, για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Στα θετικά του SWEET TOOTH ανήκει και το όνομα του Jose Villarrubia (X-FACTOR), o οποίος έχει αναλάβει το πολύ καλό coloring (όπως μπορείτε να δείτε και στο συγκεκριμένο preview), αλλά και η τιμή του πρώτου issue στο ένα δολάριο.

zomnibusZOMNIBUS Vol. 1 – IDW, pg. 269, $24.99

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μου απέθαντους (αν δεν πιάσατε το λογοπαίγνιο του τίτλου, εννοώ τα zombies), μέσα από τα αρχεία της IDW. To ZOMNIBUS Vol. 1 περιλαμβάνει reprints από ολόκληρα τα FEAST!, ECLIPSE OF THE UNDEAD και THE COMPLETE ZOMBIES VS. ROBOTS.
Αυτό που με χαλάει, όμως, στη συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι το γεγονός ότι έχω ήδη το ZvR, αγνοώ τους άλλους δύο τίτλους και το οmnibus αυτό δε διαθέτει και κάποιο έξτρα για να με ψήσει λίγο παραπάνω. Θα δείξει για το συγκεκριμένο…

FAT FREDDY’S CAT OMNIBUS – Knockabout Comics, pg. 274, $29.99

cat…αυτό, όμως, είναι ένα omnibus που δε θα το σκεφτώ δεύτερη φορά πριν το αποκτήσω!

Έχω εκφράσει αρκετές φορές τον ενθουσιασμό μου για το THE FABULOUS FURRY FREAK BROTHERS OMNIBUS (το οποίο κυκλοφόρησε τέτοιο καιρό περίπου πέρσι) μέσα από αυτό το site και σκοπεύω να κάνω το ίδιο και για το spin-off αδερφάκι του, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις ιστορίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε η γάτα του Fat Freddy. Κατσαρίδες με πλάνα για την κατάκτηση του κόσμου, μυστικές υπηρεσίες και θεωρίες συνομωσίας, σελίδες γεμάτες ναρκωτικά και ιστορίες που δεν υπήρχαν στο πρώτο omnibus και συνοψίζονται με μια λέξη: Priceless!

THE BOOK OF GENESIS: ILLUSTRATED BY ROBERT CRUMB – W.W. Norton, pg. 311, $24.95

15067CrumbGenesis_lgΤο συγκεκριμένο αποτελεί μια από τις κυκλοφορίες της χρονιάς για πολύ κόσμο. Ο Robert Crumb μεταφέρει τα 50 κεφάλαια του πρώτου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης και διδάσκει τη Δημιουργία με το δικό του τρόπο.

(Σε αυτό το σημείο θα ζητήσω την κατανόησή σας, γιατί δεν είμαι σίγουρος για το αν η Βίβλος χωρίζεται σε κεφάλαια, χωρία ή κάτι άλλο, όπως, επίσης για το ποιες λέξεις πρέπει να ξεκινάω με κεφαλαίο γράμμα, όταν μιλάω για τη Βίβλο ή το θεό. Κοιμόμουν αρκετά στα θρησκευτικά στο σχολείο και η δασκάλα μου με μάλωνε συνέχεια και μου έλεγε: “Νομίζεις ότι με το να κοιμάσαι στο μάθημα και να διαβάζεις αυτά τα μικιμάου όλη μέρα θα μάθεις για τη Δημιουργία;”. Φαίνεται πως, τελικά, θα μάθω – χα!)crumbgenesis-1

Το GENESIS… έχει ήδη δημοσιευθεί σε συνέχειες στο The New Yorker, συγκεντρώνεται, όμως για πρώτη φορά εδώ. Αποτελεί ένα project που διήρκεσε αρκετά χρόνια, ειδικά στον τομέα της έρευνας, κάτι που μπορεί να φανεί και από ένα σχετικό άρθρο του New Yorker.

Yotsuba 6YOTSUBA&! Vol. 6 – Yen Press, pg. 312, $10.99

Επιτέλους! Το είχε γράψει ο Κώστας Λαμπρόπουλος πριν από μερικούς μήνες, αλλά άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις. H Yen Press απέκτησε τελικά τα δικαιώματα όχι μόνο για να εκδώσει τον έκτο τόμο του YOTSUBA&! αλλά για να επανεκδώσει και τους προηγούμενους πέντε.

Και, επειδή εδώ στο Comicdom έχουμε τρελή αδυναμία στη μικρή, έχουμε ήδη αρχίσει τα πανηγύρια! Εννοείται πως, αν δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάω τόση ώρα και γιατί είμαι ενθουσιασμένος, πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε και τους έξι τόμους, με το νέο λογότυπο της Yen Press.

strangetalesmaxSTRANGE TALES #1 – MAX (Marvel), pg. M80, $4.99

Για αυτό είχε γράψει πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Χατζηκωστής και το line up των δημιουργών που παρέθεσε (Peter Bagge, Paul Pope, Dash Shaw, Michael Kupperman, Tony Millionaire και Nick Bertozzi μεταξύ άλλων) με έψησε από την πρώτη στιγμή.

Το εναλλακτικό αυτό STRANGE TALES θα κυκλοφορήσει από το imprint της Marvel, ΜΑΧ, και θα αποτελείται από τρία issues. Αν και έχω την εντύπωση πως κάποια από τα imprints της Marvel δε διατίθενται στην Ευρώπη, ελπίζω το συγκεκριμένο να μην ανήκει σε αυτά. Την έχω ήδη πατήσει μια φορά με το MUPPET SHOW (της Boom!) που είχε προτείνει ο Άρης Κώτσης…

MARVEL MASTERWORKS: NICK FURY, AGENT OF S.H.I.E.L.D. Vol.2 HC – Marvel, pg. M87, $54.99

furyΑν είχατε διαβάσει το review μου για το NICK FURY, AGENT OF S.H.I.E.L.D.: WHO IS SCORPIO και τα όσα έγραψα σας έψησαν να ρίξετε μια ματιά στο έργο του Jim Steranko, η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι ό,τι πρέπει. Εκτός από τα πρώτα τεύχη του AGENT OF S.H.I.E.L.D. (1-3), το MASTERWORKS… συγκεντρώνει και τα STRANGE TALES #154-168 (τα μισά, μιας και ο Fury μοιραζόταν τότε τις σελίδες του comic με τον Dr. Strange), τα οποία έγραψε και σχεδίασε ο Steranko.

Η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή με μια πρώτη ματιά, αλλά πρόκειται για την πληρέστερη μάλλον collected κυκλοφορία αυτή τη στιγμή, μιας και δεν υπάρχει κάποια άλλη που να συγκεντρώνει τόσο μεγάλο κομμάτι του run του Steranko και στους δύο τίτλους.