DETECTIVE COMICS #854

detective_854Writer: Greg Rucka
Artists: J.H. Williams III, Cully Hamner
DC Comics

J.H. Williams III – ο καλλιτέχνης αυτός απλά δεν υπάρχει. Οποιαδήποτε σελίδα που σχεδίασε στο DETECTIVE COMICS #854, είναι για τα μάτια μου ό,τι το τραγούδι των σειρήνων για τον Οδυσσέα και το πλήρωμα του. Είμαι ανήμπορος να αντισταθώ, παραδίδομαι στη γοητεία τους και νιώθω το κάτω άκρο της γνάθου να αποκολλάται και να συναντά το πάτωμα. Τι υπέροχο στήσιμο, τι μοναδική, σαγηνευτική αισθητική…

Πραγματικά, δεν πιστεύω ότι είμαι ικανός να σας περιγράψω με λέξεις την επίδραση που έχουν πάνω μου. Οπότε, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και την επόμενη φορά που βρίσκεστε σε κάποιο comics shop, αναζητήστε το και απλά ξεφυλλίστε το. Αμφιβάλλω αν η DC διαθέτει αυτή τη στιγμή στην αγορά, ένα σχεδιαστικά πιο όμορφο comic.

Όσο για την ιστορία – γιατί υπάρχει και αυτή – ο Rucka δεν τα πάει και άσχημα. Κλασικά, κάτι τρέχει στο Gotham, και η φρέσκια Batwoman καλείται να αναλάβει δράση.Τεύχος που στήνει το έδαφος, με την ηρωίδα να είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας το έργο της, ακολουθώντας μεθόδους ελαφρώς hardcore, ενώ φαίνονται οι πρώτες σκιές για την ολοκλήρωση του χαρακτήρα. Σημαντική λεπτομέρεια: η Batwoman παρουσιάζεται ως χαρακτήρας που είναι gay, όχι ως gay χαρακτήρας – υπάρχει διαφορά. Αν υπάρχει κάτι που με χάλασε στο σενάριο, είναι μια αίσθηση βιασύνης που μου άφησε, στα όσα επιθυμούσε να συμπεριλάβει.

Επειδή η DC σέβεται τα $3.99 που δίνει ο αναγνώστης/αγοραστής, ανέβασε τον αριθμό σελίδων του τεύχους, και έβαλε σε ρόλο back-up feature ιστορίες με χαρακτήρες που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ικανοί να συντηρήσουν τον δικό τους τίτλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε την Question, ή αλλιώς Renee Montoya, χαρακτήρας που συνδέεται με την star του τίτλου. Δυστυχώς, μετά την πανδαισία του Williams, η πτώση στον χοντροκομμένο Cully Hamner, είναι κάπως απότομη και άβολη. Το έγκλημα που επιχειρεί να εξιχνιάσει η Question έχει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά στην τελική αν αυτές οι οκτώ σελίδες απουσίαζαν, σίγουρα δεν θα μου έλειπαν.