5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.4

XMEN227_70thFRAMEΚάποιες φορές είτε η επικαιρότητα σε καλεί να υποκύψεις στη γοητεία της εικόνας, είτε το κάνεις γιατί π.χ. πάντα ήσουν εξωφυλλάκιας (ανεξάρτητα από το αν κυνηγούσες ή όχι τα variant covers με τα μπιχλιμπίδια και τους κράχτες τους).  Ιδανική η ευκαιρία, καθώς οι ειδήσεις εδώ και κάποιες μέρες δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγες “μου πέφτει το σαγόνι”. Κι αυτό εξηγείται, αφού οι εταιρίες κρατούν το “βαρύ πυροβολικό” για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν και θα ξεκινήσει ο τρελός καταιγισμός ειδήσεων από το San Diego Comic-Con (sigh!).

1. Τα variant covers των X-Books για την 70η επέτειο της Marvel, αποκλειστικά στο CBR. Εδώ βλέπετε το εξώφυλλο του Greg Land για το X-MEN: LEGACY #227, ενώ αν ακολουθήσετε το link, θα δείτε επίσης τα variant εξώφυλλα που ετοίμασαν οι Elena Casagrande για το NEW MUTANTS #4, Jason Levesque για το X-FORCE #18, Rob Liefeld για το CABLE #17 και Harvey Tolibao για το UNCANNY X-MEN #514.

2. Οι 10 καλύτερες φανταστικές (και μη) πόλεις των comics. Σύμφωνα με ποιόν; Όχι με κάποιο γνωστό site ή blog για τα comics, αλλά σύμφωνα με το The Architects’ Journal, ένα βρετανικό site που είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του. Ξεκινήστε λοιπόν από το νούμερο 10, και περιηγηθείτε μέχρι το νούμερο 1, περνώντας από ορισμένους από τους καλύτερους φανταστικούς (και μη) προορισμούς όπως η Metropolis, το Gotham City, το Mega City One κ.α.,  που γνωρίσαμε χάρη στα comics.

(special thanks στον παλιό συνεργάτη του Comicdom, Θοδωρή Χιώτη, που μου υπέδειξε το συγκεκριμένο θέμα)

TOP10_COMIC_BOOK_CITIES

3. Τα foil covers επιστρέφουν ανανεωμένα στη Marvel. Η μόδα των 90s επανέρχεται… βελτιωμένη! Μιλάμε για τα Foilogram, ένα συνδυασμό foil & hologram εξώφυλλων, που θα δούμε για πρώτη φορά στα variant εξώφυλλα των νέων τίτλων του Ultimate Universe! Το αν αυτό θα πετύχει ή όχι, θα κριθεί στις πωλήσεις, μέχρι τότε, όμως, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για κάποια πρώτα συμπεράσματα…

UltimateComicsAvengers_01_Foilogram

UltimateComicsArmorWars_01_Foilogram

UltimateComicsSpiderMan_01_Foilogram

ULTIMATE COMICS AVENGERS #1 FOILOGRAM VARIANT (JUN090470)
Written by MARK MILLAR
Pencils by CARLOS PACHECO
Special Foilogram Variant by CARLOS PACHECO
Parental Advisory …$3.99
FOC—7/21/09, On-Sale—8/12/0

ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN #1 FOILOGRAM VARIANT (JUN090473)
Written by BRIAN MICHAEL BENDIS
Pencils by DAVID LAFUENTE
Special Foilogram Variant by DAVID LAFUENTE
Rated T+ …$3.99
FOC—7/21/09, On-Sale—8/12/09

ULTIMATE COMICS ARMOR WARS #1 (of 4) FOILOGRAM VARIANT (JUL090484)
Written by WARREN ELLIS
Penciled by STEVE KURTH
Special Foilogram Variant by BRANDON PETERSON
Rated T+ …$3.99
FOC—8/27/09, On-Sale—9/16/09

15338BatmanRobin_cvr1-lgFinalCrisisHC-lg4. Τα Top-300 των πωλήσεων στα comics και τα graphic novels (για τον Ιούνιο). Και ναι, ο Grant Morrison είναι ο μεγάλος νικητής, καθώς όχι μόνο το BATMAN AND ROBIN #1 κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερο το CAPTAIN AMERICA #600, αλλά και αφού στη λίστα των graphic novels, την πρώτη θέση κατέχει το hardcover FINAL CRISIS, με δεύτερο το ALL STAR BATMAN AND ROBIN THE BOY WONDER TP VOL 01.  Δείτε εδώ τα 300 πρώτα σε πωλήσεις comics, και εδώ, την αντίστοιχη λίστα με τα paperbacks και τα graphic novels.

spidergirl5. Επιστρέφει ο τίτλος Web of Spider-Man , και μαζί του… η Spider-Girl! Το αν χρειαζόμαστε έναν ακόμη τίτλο Spider-Man, ας το κρίνει ο καθένας από μας ξεχωριστά. Αυτό, όμως, που, κατά τη γνώμη μου, έχει πραγματικό ενδιαφέρον, είναι η αντοχή που δείχνει ο χαρακτήρας της Mayday Parker, παρά τις χαμηλές πωλήσεις που παρουσίαζε σχεδόν πάντα.

Υπενθυμίζω πως όταν το πρώτο volume της σειράς ολοκληρώθηκε, οι fans της ηρωίδας άσκησαν, με κάθε δυνατό μέσο, πίεση στην Marvel, για να ξεκινήσει νέα σειρά. Κι όταν αυτή ξαναξεκίνησε, οι πωλήσεις συνέχισαν να είναι χαμηλές. Οπότε, με συνοπτικές διαδικασίες, ολοκληρώθηκε και το δεύτερο volume. Μετά, οι ιστορίες της κόρης Parker, πέρασαν στην short-lived σειρά AMAZING SPIDER-MAN FAMILY και ταυτόχρονα διαδικτυακά στο Marvel’s Digital Comics Unlimited, με τίτλο Spectacular Spider-Girl.  Και τώρα, μαθαίνουμε ότι η νέα σειρά WEB OF SPIDER-MAN θα φιλοξενεί σε κάθε ένα από τα over-sized τεύχη της, και μια ιστορία της Mayday σε συνέχειες. Προφανές, αλλά πάντα χρήσιμο συμπέρασμα; Αν δεν φωνάξεις, δεν ακούγεσαι!

WEB OF SPIDER-MAN #1
Written by J.M. DEMATTEIS, TOM DEFALCO & MORE!
Penciled by VAL SEMEIKS, RON FRENZ & MORE!
Cover by PASCUAL FERRY
Zombie Variant by MIRCO PIERFEDERICI
Rated A…$3.99
ON SALE IN OCTOBER!