PREVIEWS (SEP09) – PICKS #3

victorian_undead1VICTORIAN UNDEAD
(DC/Wildstorm, p 105, $2.99)

Οι νεκροί ζωντανεύουν στο Λονδίνο και ο Sherlock Holmes αναλαμβάνει δράση για να λύσει το μυστήριο. Τόσα Holmes comics μαζεμένα είχαμε πολλά χρόνια να δούμε… Ο αγαπημένος μου ντετέκτιβ φαίνεται πως είναι πολύ της μοδός, με την action movie του στα σκαριά. (Oh, the horror!)

Η περιγραφή της ιστορίας μου θυμίζει ιδιαίτερα το (πολύ αγαπημένο) CANNON FODDER των Mark Millar, Chris Weston, που είχε δημοσιευτεί στο 2000AD, αλλά πιστεύω πως ο Ian Edginton θα έχει κάποιες ευφυείς ιδέες να μας προσφέρει. Για το artwork του Davide Fabbri δεν έχω άποψη, αλλά έχω την εντύπωση πως το highlight θα είναι το εξώφυλλο του Tony Moore.

AD.FCHS.cvrfileFCHS GN (Adhouse Books, p 186, $9.95)
POPE HATS #1
(Adhouse Books, p 186, $4.00)

Αυτό το μήνα, η Adhouse έχει να προτείνει δυο νεανικές ιστορίες, To FCHS παρουσιάζεται σαν κάτι ανάμεσα σε ARCHIE και BEVERLY HILLS, ενώ selling point για το POPE HATS δεν αποτελεί μόνο το γεγονός ότι είναι αποδέκτης του Xeric Foundation Grant, αλλά και τα καλά λόγια τα οποία έχει πει ο Seth (αλήθεια, δε θυμάμαι τον Seth πολλές φορές να έχει πει καλά λόγια για κάποιο σύγχρονο comic).

Δε χάνω την ευκαιρία να παραγγέλνω comics νέων δημιουργούν, όταν κυκλοφορούν από μια εκδοτική που εμπιστεύομαι και αυτοί οι δυο τίτλοι δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Στην ίδια κατηγορία, μαλλον, μπαίνει και το COMIC DIORAMA, που θα κυκλοφορήσει από την Top Shelf. (Θα βρείτε previews και για τα τρία comics στα αντίστοιχα links.)

mapofmyheartMAP OF MY HEART
(Drawn & Quarterly, p 255, $24.95)

O John Porcellino, 20 χρόνια τώρα, δημιουργεί το comics zine KING CAT COMIX, με ιστορίες ιδιαίτερα λιτές και “ήσυχες”, προσπαθώντας να αποτυπώσει τις πιο μικρές και όμορφες στιγμές της καθημερινότητας του. Η Drawn and Quarterly είχε εκδώσει μια επιλογή από τα πρώτα 50 τεύχη του zine, με τίτλο KING CAT CLASSIX και τώρα συνεχίζει με μια επιλογή από τα τεύχη 51 εως 61.

Αν θέλετε να δείτε ένα πολύ καλό δείγμα από δουλειές ενός από τους πιο επιδραστικούς Αμερικάνους ανεξάρτητους δημιουργούς, μπορείτε να παραγγείλετε και εσείς το MAP OF MY HEART. Από την άλλη, αν θεωρείτε πως στα ανεξάρτητα comics δεν συμβαίνουν αρκετά πράγματα, καλά θα κάνετε να τα αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε. Επίσης, μια που είστε στη σελίδα της Drawn and Quarterly, ρίξτε μια ματιά και στο KEY MOMENTS FROM THE HISTORY OF COMICS, για τη γαλλική έκδοση του οποίου είχα γράψει κάποια στιγμή ένα μικρό post.

the-unclothed-manUNCLOTHED MAN IN 35TH CENTURY AD
(Fantagraphics Books, p 258, $19.99)

Ο δημιουργός του επιτυχημένου BOTTOMLESS BELLY BUTTON και του εξαιρετικού webcomic BODYWORLD είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές που έχω δει τα τελευταία χρονια. Στη νέα αυτή συλλογή συγκεντρώνονται οι (ομολογουμένως πολύ καλοφτιαγμένες) ιστορίες που έχει κάνει για το MOME, καθώς και μια ολοκαίνουρια 20σέλιδη ιστορία, αλλά και έξτρα υλικό από τo animation που δημιούργησε ο Shaw για το IFC.com, που θα προβληθεί σε λίγους μήνες. H συλλογή αυτή μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφετηρία σε όσους θέλουν μια πρωτη επαφή με το έργο του Dash Shaw και τις φρέσκες ιδέες που φέρνει.

FootnotesInGazacoverFOOTNOTES IN GAZA
(Metropolitan Books, p 278, $25.00)

O Joe Sacco (PALESTINE, SAFE AREA GORAZDE, THE FIXER) επιστρέφει στη Γάζα με το νέο του αυτό comic, που ξεκινά το 1956 με το θάνατο 111 Παλαιστινίων στη Rafah και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, εξιστορώντας τους αλλεπάλληλους πολέμους και τα διάφορα κομβικά σημεία της Ιστορίας της περιοχής.

Ο Sacco είναι ένας εξαιρετικός δηιουργός, με ικανότητες στο storytelling και ιδιαίτερα δημοφιλής εδώ στην Ελλάδα (κυρίως λόγω PALESTINE και λιγότερο λόγω άλλων comics του) και υποθέτω πως για το νέο του comic θα έχει αρκετή προβολή από τα Μέσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το FOOTNOTES IN GAZA είναι μια από τις πλέον αναμενόμενες επερχόμενες κυκλοφορίες.