5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.6

Τέλος εποχής για τη DC Comics και τον Paul Levitz (νέα εποχή ως DC Entertainment), ο πρόεδρος της Disney Bob Iger  δηλώνει ότι η Marvel δεν θα Disney-ποιηθεί μετά την αγορά της, τα 24 Hour Comics Day Hellas είναι εδώ για τέταρτη συνεχή χρονιά, το CBR παρουσιάζει τα 70 iconic panels της Marvel και τo Graphic Novel Reporter προτείνει graphic novels που θα κυκλοφορήσουν αυτό το Φθινόπωρο, και αξίζει να διαβάσουμε!

DClogo1. H DC Comics αντικαθίσταται από την DC Entertainment και ο Paul Levitz αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου και Εκδότη. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, διαβάστε όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της είδησης, αλλά και κάποιες πρώτες τοποθετήσεις, στο κείμενο του Θωμά Παπαδημητρόπουλου.  Κι αν κι εδώ (όπως και με τη Disney-Marvel) τo άμεσο ερώτημα είναι αν θα υποστούν αλλαγές οι αγαπημένοι μας ήρωες, η μόνη υπεύθυνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι “θα δείξει”.  Γιατί οι αλλαγές συχνά παίρνουν καιρό…

Το μόνο αναμφίβολα θετικό, είναι το γεγονός ότι ο Paul Levitz επιστρέφει στη συγγραφή comics, ως writer της σειράς Adventure Comics με τους fans των Legion of Superheroes να έχουν ήδη αρχίσει τις ζητοκραυγές! Κι όλα αυτά, ενώ η νέα πρόεδρος της DC Entertainment, Diane Nelson, διαβεβαιώνει πως η θέση του Paul Levitz θα καλυφθεί από κάποιον “πραγματικό εκδότη” και όχι από ένα cyborg unit.

d232. There will be no Disney-fication of Marvel. Αυτό δήλωσε επίσημα στην παρουσίαση της Disney στο D23 Expo, ο Bob Iger, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Company.

Πρόσθεσε επίσης ότι “στη Disney σχεδιάζουμε να κρατήσουμε τη Marvel ως αυτόνομη ‘οντότητα’ και να σεβαστούμε τόσο τους ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, όσο και αυτό που είναι η Marvel, την ουσία αυτού που είναι η Marvel”. Για να δούμε…

Afissa-24FINAL2009

3.  24 Hour Comics Day Hellas για τέταρτη συνεχή χρονιά! Η ομάδα του Comicworld μας προσκαλεί στο 24 Hour Comics Day Hellas, το event για τη δημιουργία μιας ιστορίας comics 24 σελίδων μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες.

Φέτος το 24 “αλλάζει τοποθεσία, ανανεώνεται, επεκτείνεται και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλους τους επίδοξους και μη σχεδιαστές, για να συμμετάσχουν σε αυτό τον μαραθώνιο δημιουργίας!” Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ανανεωμένου Metropolis Live Stage, και καθώς έχω δει τον χώρο, σας λέω με βεβαιότητα ότι είναι εξαιρετικός, ίσως και ο καλύτερος της διοργάνωσης, μέχρι τώρα! Όποιος θέλει, μπορεί να μάθει περισσότερα, εδώ.

70marvelpanel74. Τo CBR Παρουσιάζει Τα 70 Iconic Panels Της Marvel! Με αφορμή τον εορτασμό για τα 70 χρόνια της Marvel, το CBR έβαλε τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τα 70 iconic panels της Marvel όλων των εποχών!

Πολλές φορές, τέτοιου τύπου λίστες μας υπενθυμίζουν ότι το κοινό ούτε ευρείες ιστορικές γνώσεις έχει, ούτε και μνήμη, έχω όμως την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν πάσχει από τις προαναφερθείσες “ασθένειες”, καθώς δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάτι που πραγματικά να λείπει. (Όχι ότι δεν θα υπάρχει…)

Διαφωνίες, βέβαια, πολλές, κυρίως σε σχέση με το ranking, αλλά δε βαριέσαι; Η λίστα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και σε ταξιδεύει απολαυστικά μέσα στο χρόνο.

Ξεκινήστε από το τέλος, με τη δεκάδα από 70 έως 61 ή από την αρχή με τα 10 πρώτα.

GNRFALLFEATUREINT5. To Graphic Novel Reporter προτείνει graphic novels που θα κυκλοφορήσουν αυτό το Φθινόπωρο, και αξίζει να διαβάσουμε! Τα έχει μάλιστα και χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες:  Kids |    Tweens |    Teens |    Nonfiction |    Adult Fiction