ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ #4 – Νέα Κυκλοφορία Από Τις Εκδόσεις Helm

Έλρικ: Καταιγίδα – Βιβλίο 4ο, Το Τέλος του Καταραμένου Άρχοντα

ME NEA ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ MICHAEL MOORCOCK
ΒΡΑΒΕΙO ΗΑRVEY (ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ, 1998)
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 2009, COMICDOM AWARDS

elst4_coverΟι Εκδόσεις Helm, σε συνεργασία με την Dark Horse και την Topps Comics, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της βραβευμένης επικής σειράς κόμικς του Φίλιπ Κραιγκ Ράσσελ, «Έλρικ: Καταιγίδα», με την κυκλοφορία του τέταρτου τόμου: Το Τέλος του Καταραμένου Άρχοντα. Η τετραλογία αυτή παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα βιβλία επικής φαντασίας του εικοστού αιώνα, «Elric Stormbringer» του Μάικλ Μούρκοκ.

H Καταιγίδα αποτελεί την συνέχεια των κόμικς του Έλρικ, όπως αυτά είχαν εκδοθεί την δεκαετία του ’80 και του ’90 από την First Comics, την Eclipse και εν τέλει την Dark Horse. Ο Έλρικ, τελευταίος αυτοκράτορας του Μελνιμπονέ, καλείται να αντιμετωπίσει το τρομερό του πεπρωμένο: την χαραυγή μιας νέας εποχής μέσω της ολοκληρωτικής καταστροφής του κόσμου όπως τον γνωρίζει.

Ο σκοτεινός ήρωας, οπλισμένος με την τρομερή «Καταιγίδα», πρωταγωνιστεί στο μεγαλειώδες αποκορύφωμα του έπους του Μάικλ Μούρκοκ, σε μια σειρά που διαμόρφωσε το συγγραφικό Νέο Κύμα στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με νέα αποκλειστική εισαγωγή από τον δημιουργό Μάικλ Μούρκοκ και αναθεωρημένη αρθογραφία, σε μια συλλεκτική έκδοση τεσσάρων τόμων

Έλρικ: Καταιγίδα, Τόμος Tέταρτος: Το Τέλος του Καταραμένου Άρχοντα
Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Μάικλ Μούρκοκ
Σχέδιο & Απόδοση: Φ. Κραιγκ Ράσσελ (Βραβείο Eisner Καλύτερου Σχεδιαστή & Καλύτερης Σειράς 2001)
Είδος: Επική Φαντασία Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2009
Μέγεθος: 17 Χ 24 εκατοστά, 60 Έγχρωμες Σελίδες

Η κορυφαία μεταφορά της επικής τετραλογίας του Έλρικ του Μελνιμπονέ σε κόμικς ολοκληρώνεται. Οι εκδόσεις Helm σε συνεργασία με την Dark Horse, παρουσιάζουν το τελευταίο μέρος της σειράς κόμικς «Έλρικ: Καταιγίδα», βασισμένο σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα φαντασίας του Μάικλ Μούρκοκ, «Elric: Stormbringer».

Το συνταρακτικό τέλος του έπους του βασανισμένου πρίγκιπα, όπως αποδόθηκε από τον Μάικλ Μούρκοκ και σχεδιάστηκε αριστουργηματικά από τον βραβευμένο με Harvey Award για την σειρά, Φ. Κραιγκ Ράσσελ.

ISBN: 978-960-98479-5-7 Τιμή: 4,90 ευρώ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

ΈΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ ΘΕΟΥ
68 Έγχρωμες Σελίδες,
ISBN: 978-960-89598-5-9, Τιμή: 4,90€

ΈΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΤΟΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ
Περιλαμβάνει την αυτοτελή ιστορία, One Life, Furnished In Early Moorcock,
Βασισμένο στο ομότιτλο κείμενο του Νηλ Γκάιμαν
68 Έγχρωμες Σελίδες,
ISBN: 978-960-89598-7-3, Τιμή: 4,90€

ΈΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΤΟΜΟΣ TΡΙΤΟΣ: Η AΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΘΛΙΜΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
52 Έγχρωμες Σελίδες,
ISBN: 978-960-98479-4-0, Τιμή: 4,90€

Για τους Δημιουργούς:

Ο Μάικλ Μούρκοκ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1939. Στην ηλικία των δεκαπέντε χρονών, η καριέρα του στον κόσμο της λογοτεχνίας ξεκίνησε από την θέση του συντάκτη στο περιοδικό Tarzan Adventure. Η συγγραφική του παραγωγή από την δεκαετία του ’60 έως και του ’80 άσκησε τεράστια επιρροή στα είδη της φανταστικής λογοτεχνίας και της επιστημονικής φαντασίας, εμπνέοντας πολλούς σύγχρονους δημιουργούς στο να γράψουν για χαρακτήρες και κόσμους όπου δημιούργησε ο Μούρκοκ. Ανάμεσα στα βραβεία με τα οποία τιμήθηκε για το έργο του, ξεχωρίζουν τα World Fantasy Award και British Fantasy Award. Ο Έλρικ του Μελνιμπονέ, ο διασημότερος ήρωας του, πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από βιβλία που αποτέλεσαν τη βάση για διάφορες μεταφορές σε κόμικς. Η σειρά κόμικς που ο ίδιος επιμελείται, Michael Moorcock’s Multiverse, κυκλοφορεί από την Helix Comics της DC.

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Σινσιννάτι με πτυχίο στη ζωγραφική, ο Φ. Κραιγκ Ράσσελ έχει ήδη ανέλθει όλη την κλίμακα στο χώρο των κόμικς. Στις πρώτες του εικονογραφήσεις, που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του ’70, περιλαμβάνονται οι σειρές Amazing Adventures και Κillraven, μια φουτουριστική μεταφορά σε κόμικς του «Πόλεμου των Κόσμων» του H. G. Wells. Με την καθιέρωσή του στη Marvel Comics, έγινε ένας από τους πρωτοπόρους της ένατης τέχνης, ανοίγοντας νέους ορίζοντες με προσαρμογές σε κόμικς διάσημων μουσικών έργων των Βάγκνερ (Πάρσιφαλ) και Μότσαρτ (Ο μαγικός Αυλός), καθώς και διασκευών όπως η Νυχτερινή Μουσική και Σαλώμη. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της μνημειώδους απόδοσης του βραβευμένου «Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν» (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Helm), εργάζεται αυτήν την περίοδο στην προσαρμογή των “Ιστοριών των νεράιδων” του Oscar Wilde. Έχει τιμηθεί πολλαπλώς με βραβεία Eisner και Harvey και στις πρόσφατες εικονογραφήσεις του περιλαμβάνονται τίτλοι όπως Star Wars: Crimson Empire, Conan and the Jewels of Gwahlur και The Clowns (I Pagliacci), που επίσης κυκλοφορούν από την Dark Horse Comics.